53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Blyneliai su vaisių gabaliukais

Blyneliai su vaisių gabaliukais

Vaisius lietinių įdarui smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Vietoj vaisių arba su jais sykiu galima panaudoti ir uogų. Tiems, kas nemėgsta valgyti saldžiai, turėtų patikti į lietinį įvyniotos sūrio lazdelės.

Reikės:
3 kiaušinių,
1 valgomojo šaukšto cukraus,
1 arbatinio šaukštelio druskos,
0,5 litro kefyro,
miltų – pagal poreikį,
aliejaus,
vaisių: obuolių, kriaušių, mangų, braškių ir t.t.

Kaip gaminti
* Vaisius nuplaukite ir smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite.
* Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, supilkite kefyrą ir 1 valgomąjį šaukštą aliejaus. Viską gerai išmaišykite.
* Miltų įberkite tiek, kad gautųsi skysta tešla. Juo tirštesnė bus tešla, juo storesni bus lietiniai.
* Apkepkite lietinius iš abiejų pusių, į vidų įvyniokite susmulkintų vaisių, uogų.
* Skanu pasaldinti keliais lašais kondensuoto pieno.

Daugiau receptų su lietiniais:
Karališki lietiniai su pudingu
Žalieji lietiniai su špinatų ir ridikėlių įdaru

Mano išsaugoti straipsniai