Vaisius lietinių įdarui smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Vietoj vaisių arba su jais sykiu galima panaudoti ir uogų. Tiems, kas nemėgsta valgyti saldžiai, turėtų patikti į lietinį įvyniotos sūrio lazdelės.
Reikės:
3 kiaušinių,
1 valgomojo šaukšto cukraus,
1 arbatinio šaukštelio druskos,
0,5 litro kefyro,
miltų – pagal poreikį,
aliejaus,
vaisių: obuolių, kriaušių, mangų, braškių ir t.t.
Kaip gaminti
* Vaisius nuplaukite ir smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite.
* Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, supilkite kefyrą ir 1 valgomąjį šaukštą aliejaus. Viską gerai išmaišykite.
* Miltų įberkite tiek, kad gautųsi skysta tešla. Juo tirštesnė bus tešla, juo storesni bus lietiniai.
* Apkepkite lietinius iš abiejų pusių, į vidų įvyniokite susmulkintų vaisių, uogų.
* Skanu pasaldinti keliais lašais kondensuoto pieno.
Daugiau receptų su lietiniais:
Karališki lietiniai su pudingu
Žalieji lietiniai su špinatų ir ridikėlių įdaru