Gaivios salotos pietums ir vakarienei.
1 porcijai reikės:
saujos mėgstamų salotų,
4 vyšninių pomidorų,
griežinėlio paprikos,
žiupsnelio kaparėlių,
1 nedidelio agurko,
4 vytintų pomidorų,
40 g fetos sūrio.
Užpilui paruošti:
balzaminio acto, citrinų, medaus, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.
Paimkite norimo dydžio dubenį ar lėkštę, pridėkite įvairių mėgstamų salotų (gali būti gražgrastės, burokėlių, špinatų lapai, paprastos salotos). Likusias daržoves supjaustykite šiaudeliais ir užpilkite užpilu. Jam pagaminti rekomenduojamos proporcijos: 3/5 balzaminio acto, 1/5 citrinų sulčių, 1/5 medaus. Praskieskite tokiu pat kiekiu aliejaus, įdėkite truputį druskos ir juodųjų pipirų. Galite išmaišyti šaukštu arba plaktuvu.
Jei neturite laiko gaminti užpilą, salotas galite paskaninti balzaminiu actu ir aliejumi.