Kiekvieną dieną ruošti tokius pietus gal ir pritrūktų laiko, bet savaitgalį artimuosius ar draugus galite pradžiuginti – pakvieskite pabūti kartu ir skaniai papietauti. Ypač, jei galite pasigirti, kad daržovės ir prieskoniai yra jūsų pačių užauginti.
Reikės:
bulvių,
1 didelės morkos,
400 g jautienos išpjovos,
pusės galvutės česnakų,
šviežių rozmarinų,
šalavijų ir čiobrelių,
druskos, pipirų,
alyvuogių aliejaus,
50 g sviesto,
ketvirtadalio citrinos.
Kaip gaminti
Bulves ir morką nuskuskite, supjaustykite 2 cm storio gabalėliais ir išvirkite. Nupilkite vandenį, įpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, įberkite žiupsnį druskos, įdėkite šakelę rozmarinų ir sutraiškytas česnakų skilteles. Kepkite, kol gražiai apskrus. Prieš baigdami kepti apšlakstykite citrinų sultimis.
Jautienos išpjovą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais. Susmulkinkite kelias šakeles šviežių rozmarinų, pridėkite 4–5 lapelius šalavijų ir kuokštelį čiobrelių. Išpjovą apvoliokite, įtrinkite susmulkintomis žolelėmis ir kepkite keptuvėje, prieš tai joje išlydę sviestą. Kepkite vartydami apie 15 minučių. Tada jautieną perdėkite ant lėkštės ar pjaustymo lentelės, uždenkite folija ir palaikykite 5 minutes. Patiekite supjaustytą maždaug 1 cm pločio gabalėliais bendroje lėkštėje su paruoštomis bulvėmis. Puikiai dera su grybų padažu.