Bent trumpam nusikelti į egzotiškus kraštus, tikriausiai, sutiktų kiekvienas. Beata Nicholson dalinasi, kaip būnant savo namų virtuvėje aplankyti šios saulėtos šalies kraštus bei pasidžiaugti jos skoniais ragaujant aitrias vištienos salotas ar gaivinantis nealkoholiniu „Margaritos“ kokteiliu.
3 produktai, kuriuos, pasak B. Nicholson, privalu išbandyti
Gardžiausiais receptais su maisto mylėtojais nuolat besidalijanti televizijos laidų vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson atskleidžia, kad Meksikos įkvėpta virtuvė jos širdyje užima svarbią vietą.
„Meksikos ir jos įkvėpta Tex Mex virtuvė mano yra itin mėgstama. Būtent pastaroji yra labiausiai paplitusi Europoje, o jos patiekalai, tokie kaip buritai, takai, kesadilijos, yra itin populiarūs ir lengvai paruošiami. Mane žavi šios virtuvės skoniai ir spalvos, tad džiaugiuosi, kad vis daugiau Tex Mex patiekalams pagaminti reikalingų produktų galima rasti Lietuvoje“, – sako ji.
B. Nicholson taip pat priduria, kad norint pilnai patirti meksikietiškos virtuvės šedevrus, būtina nepraleisti progos išbandyti trijų produktų, kurie šios virtuvės patiekalams suteiks netikėtų ir dar neatrastų skonių.
„Nepraleiskite progos ir paskubėkite paragauti legendinio „Tajin“ prieskonių mišinio. Jo sudėtyje esanti žalioji citrina ir druska suteiks rūgštelės tiek daržovėms ar mėsai, tiek ir vaisiams. Pabandykite šio prieskonių mišinio užbarstyti ant arbūzo – nustebsite! Taip pat atkreipkite dėmesį ir į „Cholula“ aitriųjų paprikų padažą bei konservuotus aitriuosius pipirus „Adobo“ padaže“, – rekomenduoja B. Nicholson.
Visiems norintiems surengti Meksikos įkvėptą skonių šventę ir savo namuose, B. Nicholson paruošė du lengvai paruošiamus receptus, kurie maloniai nustebins jums artimiausius žmones.
Meksikietiškos salotos su vištiena
Patiekalui paruošti reikės:
· 500 g vištienos;
· „Tajin“ prieskonių mišinio;
· šaukštelio takų prieskonių mišinio;
· 2 indelių konservuotų kukurūzų ir pupelių mišinio;
· meksikietiškų kukurūzų traškučių;
· saujos vynuoginių mažų pomidorų;
· 1 vnt. žaliosios citrinos;
· 1 vnt. didelio avokado;
· 5–6 vnt. paprikų;
· 2–3 vnt. agurkų;
· 2–3 šaukštų aitraus padažo;
· žalumynų;
· šaukšto alyvuogių aliejaus.
Gaminimas. Vištieną pabarstykite „Tajin“ ir takų prieskoniais, užpilkite šaukštą aliejaus, viską išmaišykite. Sudėkite vištieną į skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Kol vištiena kepa, smulkiai supjaustykite agurkus, paprikas ir avokadą, pomidorus perpjaukite per pusę. Ant daržovių užspauskite žaliosios citrinos sulčių, suberkite kukurūzų ir pupelių mišinį.
Paruoštas daržoves paskirstykite į lėkštes, sudėkite iškeptą vištieną ir viską ragaukite su meksikietiškais kukurūzų traškučiais.
Atgaivai – nealkoholinė „Margarita“
Norint pasimėgauti gaivia populiaraus kokteilio „Margarita“ nealkoholine versija jums prireiks:
· 3–4 vnt. žaliųjų citrinų;
· 2–3 šaukštų agavos sirupo;
· 500 ml gazuoto vandens;
· „Jarritos“ meksikietiško limonado;
· druskos.
Gaminimas. Išspauskite žaliąsias citrinas, jų sultis sumaišykite su agavos sirupu ir gazuotu vandeniu. Taurės kraštą patepkite žaliosios citrinos sultimis ir pabarstykite druska.
Norėdami kokteiliui suteikti dar daugiau skonių – įpilkite šiek tiek meksikietiško limonado, o stiklinę papuoškite griežinėliu žaliosios citrinos. Skanaus!