Pasibaigus vasarai ir įsisukus į rudenišką rutiną, į saulėtus kraštus bent jau mintimis ir skonių pojūčiais gali lengvai nukelti maistas. Kai norisi sotaus, spalvingo ir lengvai bei pigiai paruošiamo egzotiško maisto, dažnuose namuose nuskamba Meksikos virtuvės vardas, o vienas iš pagrindinių jos herojų, be kurio neapsieina dažnas patiekalas – populiarusis avokadas. Dalinamės naudingais patarimais, kaip avokadą teisingai laikyti ir ką įdomaus su juo pagaminti.
avokadas
Smarkiai pastaraisiais metais išpopuliarėję avokadai dažnam tapę vaisiu, be kurio jie neįsivaizduoja savo meniu. Visgi, kokybiškam patiekalui su avokadais be galo svarbu tobulas šio vaisiaus sunokimas, pabrėžia daržovių ir vaisių ekspertė. Laimei, yra keletas net ir šefų naudojamų naudingų triukų, kaip pagreitinti ar sulėtinti avokadų nokimą namuose. ...
Vasara ir sumuštiniai – neatsiejami. Sotiems pusryčiams, pikniko krepšeliui, kelionei automobiliu ar priešpiečiams į darbą – jie tampa tikru išsigelbėjimu, kai norisi pavalgyti greitai ir nebrangiai. Ieškantiems naujų idėjų, su kuo tepti šviežią duoną, kulinarijos technologė siūlo išbandyti socialiniuose tinkluose audrą sukėlusį „tunokado“ receptą. Energijos suteikiančiam ir nuostabiai skaniam sumuštiniui reikės vos kelių nebrangių ingredientų – avokado, t...
Malonaus skonio ir maistingi, avokadai neatsiejama sveikos mitybos dalis, nesvarbu, kalbėtume apie gvakamolės padažą ar salotas. Galbūt Lietuvos sąlygomis pačių vaisių subrandinti ir nepavyks, bet patys užsiauginti avokado medį namie tikrai galite. Tai neįtikėtinai paprasta, o medelis išties išvaizdus ir papuoš namų interjerą. Štai 10 paprastų žingsnių, kaip išauginti avokadą iš jo kauliuko....
Iš kelionės po šiltuosius kraštus galime parsivežti ne tik tokių suvenyrų, kurie skirti dulkėti lentynoje. Tai galėtų būti egzotiško vaisiaus kauliukas – jį pasodinus bus įdomu laukti, koks daigelis prasikals, kaip nauja gėlė atrodys....