Jiems ruošti tinka šviežia ir šaldyta žuvis. Skanūs ir šilti, ir šalti, tiek su duona, tiek su bulvėmis, ryžiais ar daržovių salotomis....
Ryžiai
Vieną kartą per atsitiko toks dalykas... Susiruošiau gaminti sušius, išviriau kibius ryžius. Žvilgt į lentynėlę, o ten nėra Nori lapų sušiams gaminti. Buvo tik mažutis pakelis traškių, pakepintų dumblių lapų, kurie valgomi kaip traškučiai. Teko suktis iš padėties - lipdžiau sušių pyragą - tortą....
Taigi, šįkart siūlome pasigaminti congri (kubietiškas plovas). Kaukaziečiai turi plovą, italai — risotto, ispanai — paella. Visi šie patiekalai tie patys, tik kiekvienas jų turi savąjį savo krašto sudėtinę dalį, o šiuo atveju — paprikos ir pupos....
Puodelis ryžių gali visiškai pakeisti jūsų buto kvapą. Tai ypač aktualu, jei namai apstatyti senais mediniais baldais, jei juose drėgna, mažai šviesos arba gyvenate nuomojamame bute, kuriame yra pašalinių kvapų....
Baltieji ryžiai, rudieji ryžiai, aromatiniai ryžiai, kaip juos atskirti bei teisingai ir gardžiai paruošti...
Pirmieji lietuviški smidrai jau rikiuojasi parduotuvių lentynose – žalieji, baltieji ir violetiniai šviežutėliai smidrai lepins gurmanus maždaug iki Joninių. Smidrai – greičiausiai auganti daržovė, kurios derlius sezono metu nuimamas kasdien, tad pats metas iki soties pasimėgauti išraiškingo skonio pasiilgta gėrybe. Beje, kulinarijos meistrai pažymi, kad nors smidrus ypač lengva paruošti, tačiau taip pat nesunku juos ir sugadinti, todėl dalijasi, ką svarbu žinoti j...
Ryžiai – pagrindinė sudėtinė daugybės patiekalų dalis. Tačiau kad rizotas ar pudingas, sušis ar plovas (ir net košė) išties pateisintų savo pavadinimus, ryžiai turi būti tinkamai pagaminti: jų rūšis ir net virimo būdas lemia kulinarinės veiklos sėkmę....
Pasirodo, sukauptas medaus, kavos ir pupelių atsargas galite palikti proanūkiams....
Ryžiai yra viena seniausių grūdinių kultūrų. Kiekviena šeimininkė žino ne vieną gardų receptą, kuriame svarbiausią vietą užima būtent šie grūdai. Bet ar žinojote, kad ryžius galima pritaikyti ne tik maisto gamyboje? Pristatome keletą neįprastų jų panaudojimo būdų buityje....
Plovas — Artimųjų Rytų patiekalas. Turbūt labiausiai žinomas uzbekiškas plovas, gaminamas su aviena arba ėriena. Bet reikia nepamiršti, kad ispaniška paella arba itališkas risotto irgi labai primena plovą. Tai kaip atskirti tikrą plovą nuo ryžių košės su mėsa? Tuoj pat viską sužinosite. Beje, dalinamės greitu ir gan paprastu plovo receptu. Užruksite vos 1, 5 valandos. Žemiau pateiktas plovo receptas nebūtinai gali būti toks...
Pasirodo, sukauptas medaus, kavos, pupelių ir kai kurių kitų produktų atsargas galite palikti anūkams....