53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Ryžių ir juodųjų pupų plovas

Ryžių ir juodųjų pupų plovas

Taigi, šįkart siūlome pasigaminti con­gri (kubie­tiš­kas plo­vas). Kau­ka­zie­čiai turi plovą, ita­lai — risotto, ispa­nai — paella. Visi šie patie­ka­lai tie patys, tik kiek­vie­nas jų turi savąjį savo krašto sudė­tinę dalį, o šiuo atveju — papri­kos ir pupos.

Reikės:
300 gr. šoninės;
2 stik­li­nės ryžių;
4 stik­li­nės vandens;
1 svo­gū­nas;
3 puse­lės paprikos;
4 skil­te­lės česnako;
3 a.š. kumino;
1 inde­lis pupų.

Supjaus­tome mėsą. Galima stam­biau, taip kaip aš, galima smulkiau.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Mėsą pasū­dome, pake­pame puode, kol ji gra­žiai apskrus, rie­ba­lai aptirps. Jei mėsa neriebi įpi­lame alie­jaus. Kol kepa mėsa stam­biai supjaus­tome svo­gūną, papriką kube­liais, pasmul­ki­nam česnaką.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Mėsai paskru­dus, sude­dame dar­žo­ves, viską gerai išmai­šome ir kokias 5 minu­tes patroš­ki­name. Įde­dame kuminą.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Pilame į puodą ryžius ir viską gerai išmai­šome. Ryžiai turi pasi­dengti rie­ba­lais. Tada pilame van­dens. Jo rei­kia pilti dvi­gu­bai dau­giau nei ryžių, t.y. jei ryžių dėjome dvi stik­li­nes, tai van­dens pil­sime 4.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Paver­dame ant stip­rios ugnies, kol ryžiai išb­rinks (maž­daug 10 min), o po to ugnį suma­ži­name iki mini­mumo, sude­dame pupe­les, puodą užden­giame ir palie­kame viską 15–20 min.

kasuvalgyti.lt

Jei trūksta drus­kos — įde­dame. Jei patinka aštriai galite įberti čili ar kajeno pipirų.

kasuvalgyti.lt

Ska­naus!

Kasuvalgyti.lt

Mano išsaugoti straipsniai