Taigi, šįkart siūlome pasigaminti congri (kubietiškas plovas). Kaukaziečiai turi plovą, italai — risotto, ispanai — paella. Visi šie patiekalai tie patys, tik kiekvienas jų turi savąjį savo krašto sudėtinę dalį, o šiuo atveju — paprikos ir pupos.
Reikės:
300 gr. šoninės;
2 stiklinės ryžių;
4 stiklinės vandens;
1 svogūnas;
3 puselės paprikos;
4 skiltelės česnako;
3 a.š. kumino;
1 indelis pupų.
Supjaustome mėsą. Galima stambiau, taip kaip aš, galima smulkiau.
Mėsą pasūdome, pakepame puode, kol ji gražiai apskrus, riebalai aptirps. Jei mėsa neriebi įpilame aliejaus. Kol kepa mėsa stambiai supjaustome svogūną, papriką kubeliais, pasmulkinam česnaką.
Mėsai paskrudus, sudedame daržoves, viską gerai išmaišome ir kokias 5 minutes patroškiname. Įdedame kuminą.
Pilame į puodą ryžius ir viską gerai išmaišome. Ryžiai turi pasidengti riebalais. Tada pilame vandens. Jo reikia pilti dvigubai daugiau nei ryžių, t.y. jei ryžių dėjome dvi stiklines, tai vandens pilsime 4.
Paverdame ant stiprios ugnies, kol ryžiai išbrinks (maždaug 10 min), o po to ugnį sumažiname iki minimumo, sudedame pupeles, puodą uždengiame ir paliekame viską 15–20 min.
Jei trūksta druskos — įdedame. Jei patinka aštriai galite įberti čili ar kajeno pipirų.
Skanaus!