Vieną kartą per atsitiko toks dalykas… Susiruošiau gaminti sušius, išviriau kibius ryžius. Žvilgt į lentynėlę, o ten nėra Nori lapų sušiams gaminti. Buvo tik mažutis pakelis traškių, pakepintų dumblių lapų, kurie valgomi kaip traškučiai. Teko suktis iš padėties – lipdžiau sušių pyragą – tortą.
Tiesą sakant idėją užmačiau kadaise internete. Gal maniškis ir nebuvo toks išvaizdus, bet tikiu, kad toks pat skanus.
Sudėtis:
Kibūs ryžiai;
Ryžių actas;
Sūdyta lašiša;
Agurkas;
Avokadas;
Sezamų sėklos;
Pora Nori lapelių.
Paruošimas:
Ryžius išvirti ir dar šiltus sulaistyti ryžių actu. Į pasirinktą formą (aš naudojau silikoninę formą pailgam keksui) dėti Nori lapą, ant jo ryžius. Viską pabarstyti sezamų sėklomis, sėti sluoksnį avokado griežinėlių, agurko ir sūdytos lašišos. Tada vėl sluoksnis ryžių ir Nori lapeliai. Formą uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve porą valandų.
Valgyti kaip ir įprastus sušius su Wasabi krienais, sojų padažu ir marinuotais imbierais.
Tiesą sakant, galite improvizuoti – dėti tiek sluoksnių, kiek tik norite, galite vietoj lašišos dėti krevetes, o gal išvis tik daržoves. Skanių fantazijų!