Riešutai yra itin jautrūs aplinkos poveikiui, nes turi daug riebalų, kurie, kontaktuodami su deguonimi, gali oksiduotis. Oksidacija lemia riešutų skonio ir kvapo pakitimus bei gali sukelti nemalonų kartumą. Be to, kai kurios riešutų rūšys (pvz., graikiniai riešutai) yra linkusios absorbuoti drėgmę iš aplinkos, kas gali paveikti jų tekstūrą ir skonį. Taigi, siekiant išsaugoti riešutų šviežumą ir kokybę, svarbu tinkamai riešutus laikyti namuose.
Riešutai
Ar žinote, kas bendro tarp laimės ir žuvies? Pasirodo, kad tam tikras maistas skatina ir palaiko laimės jausmą ne mažiau nei mylima veikla ar geri santykiai su artimaisiais. Minint Tarptautinę laimės dieną, dietistė Vaida Kurpienė dalijasi patarimais, kokių produktų reikėtų vengti, o kokių į savo kasdienį racioną įtraukti daugiau, norint mėgautis gera emocine savijauta....
Daugelyje pasaulio šalių skirtingi valgiai, patiekiami ant Naujųjų metų stalo, turi simbolines reikšmes. Tad gruodžio 31-osios vakarą įsileiskite į savo namus Graikijos, Kinijos, Meksikos ar kitų šalių virtuvių tradicijas. Papildykite savo šventinį stalą produktais ar patiekalais, simbolizuojančiais sėkmingus ateinančius metus....
Kartu su artėjančiomis didžiosiomis metų šventėmis, dažnai užklumpa ir daugybė rūpesčių – ką padovanoti artimiesiems – tėvams, vaikams ar antrajai pusei. Artimiausių žmonių norus dažnai galime išsiaiškinti, o jų dovanoms skirti kiek daugiau lėšų, tačiau tuomet iškyla klausimas – ar sveikinti ir kolegas, draugus ir kitus mažiau artimus žmones. Norint visiems įteikti Kalėdines dovanas, tektų gerokai paploninti piniginę, tad pateikiame sąrašą originalių val...
Kurie riešutmedžiai pas mus nokina skanius riešutus? Jų yra tikrai ne viena rūšis. Jei dar neturite nei vieno iš jų, bet norite užsiauginti ne tik skanų, bet ir sveiką derlių – pabandykite kurį nors iš jų įkurdinti ir savo sode....
Riešutai tinka net tik desertams ir salotoms ruošti. Jie gali būti puikus pagardas prie sriubos, žuvų, mėsos. Išbandykite tą patį patiekalą su skirtingais riešutais ir išsirinksite savo mėgstamiausią variantą....
Riešutai – ne tik unikalus maisto produktas, bet ir puikus pasirinkimas sveikiems užkandžiams. Turtingi baltymais, sveikaisiais riebalais, skaidulomis, vitaminais ir mineralais, jie suteikia ilgalaikės energijos ir padeda išlaikyti sotumo jausmą. Tinkamai derinami kulinarijoje, riešutai gali tapti skaniu patiekalų priedu ar aromatingu desertu, suteikiančiu ne tik skonio, bet ir naudingų savybių.
Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu....
Nuo sėkmės simbolio iki privalomo šokolado ingrediento. Viena seniausių riešutų rūšių – pistacijos – mėgstamos visame pasaulyje. Nuo senų laikų buvo tikima, kad egzotiški žalieji riešutai ne tik traškus ir skanus užkandis. Štai keletas įdomių faktų, kurie atskleis ne tik pistacijų kilmę, bet ir privers nustebti....
Jei kurį iš šių produktų laikote spintelėje, pats laikas perkelti jį į šaldytuvą....
Gaminant pikantiško skonio riešutų padažus galima smagiai eksperimentuoti: derinti įvairias riešutų rūšis, prieskonius ir žoleles, daržoves ir sūrius. Riešutų padažai puikiai tinka su keptomis daržovėmis, nesaldžiais kepiniais, makaronais, vištiena, žuvimi – patiekalams jie suteikia sodresnio skonio ir malonaus aromato....