Neišmeskite sėklų, likusių po pernykštės sėjos - galbūt jos dar geros. Pomidorų, pupų, pupelių sėklos daigios devynerius, agurkų, aguročių, moliūgų, melionų, arbūzų - aštuonerius, žirnių - apie septynerius, burokėlių, kopūstų, ridikų, ridikėlių, ropių, cikorijų - penkerius, morkų, rabarbarų salierų, salotų, porų, špinatų - ketverius metus. Po metų arba dviejų daigumą praranda pastarnokai, salierai, krapai, svogūnai, rūgštynės. Virtuvėje laikomos sė...
ridikai
Ridikai – vertingos daržovės savo maistine verte ir gydomosiomis savybėmis. Maistui vartojami žali šakniavaisiai. Pagal vegetacijos periodą ridikai skirstomi į ankstyvuosius, vasarinius ir vėlyvuosius. Pastarieji dar vadinami žieminiais ridikais, jų šakniavaisiai gerai laikosi per žiemą ir tinkami šviežiam vartojimui....
Augalų kvapas – puiki biologinė apsauga nuo kenkėjų. Paeksperimentuokime!...
Kiekvienas daržininkas viliasi sulaukti gausaus ridikėlių derliaus, tačiau pavyksta ne kiekvienam: kartais ridikėliai būna kartūs, kartais - visiškai sukirmiję. Kodėl taip nutinka ir ką daryti - plačiau šiame straipsnyje....
Birželis – tai mėnuo, kai sodo darbai įgauna vis didesnį pagreitį. Straipsnyje pateikiame informaciją, ką reikėtų sodinti, sėti ir kam apskritai reikėtų skirti daugiau dėmesio savo gamtos kampelyje....
Ankstyvasis pavasaris šioms daržovėms yra pats pikas, todėl nepasinaudoti jų nauda būtų tikra nuodėmė. Ridikėliai – nuo seno pažįstama, lietuvių mėgstama, pilna vitaminų ir skoninių savybių daržovė, kuri lengvai pasiduoda įvairiems kulinariniams eksperimentams....
Sėja, sėklos paskleidimas ir įterpimas į dirvą tam tikru gyliu, dažnai kartu beriant ir mineralines trąšas turi daug įtakos būsimam derliui. Kaip ir sėjos laikas, gylis, sėklos norma priklauso nuo augalo rūšies, sėklos kokybės, sėjimo būdo, pasėlio paskirties, vietos ir dirvos sąlygų....