Kas gi nemėgsta balandėlių? Dažna šeima turi savo mėgstamiausią versiją, tačiau populiariausi, žinoma, yra tradiciniai kopūstų suktinukai su ryžių ir mėsos įdaru. Tačiau tai tik viena iš daugelio galimybių – jei jaučiate, kad norite šiek tiek pokyčių ir didelio malonumo prie stalo, pasigaminkite įdarytus aromatingus turkiškus kopūstų suktinukus.
receptas
Jei norite išsaugoti puikią figūrą, jokiais būdais nevenkite pusryčių ir itin atidžiai rinkitės produktus, kuriuos vartosite ryte. Šiame tekste pateikiami keli itin naudingi patarimai, padėsiantys jūsų pusryčius paversti idealiais....
Ruduo – metas, kai gamta mums dovanoja pačias gardžiausias gėrybes. Miško pakraščiuose bręsta riešutai, tarp samanų slepiasi grybai, o darže puikuojasi moliūgai. Kiekvienas derliaus vaisius turi savo vietą ant rudens stalo, bet iš visų šių gėrybių neabejotinai karaliauja obuoliai. Tai vaisius, simbolizuojantis rudens gausą. Maisto tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė iš šio vaisiaus siūlo išsikepti gardžią obuolių galetę.
Morkų pyragas – kvapnus, turtingo skonio, drėgnas ir sveikas rudenį sugundys daugelį. Nors kepamas iš daržovių, bet šį skanėstą mėgsta ir vaikai, o jį skanų iš orkaitės ištraukti visai nesunku ir nebrangu. Kulinaras Thierry Lauvray dalijasi keliais naudingais patarimais ir ypač skaniu morkų pyrago receptu, kuris neapsunkins nei skrandžio, nei kišenės.
Atėjus ilgai lauktam pomidorų sezonui, norime juos valgyti kuo dažniau. Iš šių daržovių galime pasigaminti labai daug įvairių patiekalų, tad leiskimės į eksperimentus.
Azijietiška virtuvė pasauliui yra padovanojusi didelę įvairovę skaniausių patiekalų. Vienas jų, pelnęs tarptautinį susižavėjimą, yra vištienos „satay“ su riešutų kremo padažu – švelnus, bet išraiškingas ir be galo kvapnus patiekalas, kurį lengva paruošti. O svarbiausia – labai skanus ir nebrangus. Viena porcija kainuos vos kelis eurus. Minkšta ir sultinga vištienos krūtinėlės mėsa ant iešmelių pasakiškai skaniai derės su aromatingu padažu iš virtuvės ch...
Orams vis labiau vėstant, norisi daugiau laiko praleisti jaukiai namuose, save bei artimuosius palepinant gardžiais ir sočiais patiekalais. Prekybos tinklo kulinarai paruošė ypatingus pasiūlymus, kad idėjų sočiam savaitgaliui nepritrūktų. Šįkart jie labiausiai pradžiugins mėsos ir bulvių mėgėjus.
Sekmadienis - ideali diena gaminti pagal išbandytus ar naujus receptus. Jei ieškojote patikrinto plovo recepto, skaitykite toliau....
Išsaugoti0Dažnas mūsų neįsivaizduoja ryto be garuojančio kvapnios kavos puodelio. Tačiau ne kiekvienas žino, kad kava puikiai tinka ne tik norint...
Ruduo yra puikus metas pasinaudoti gamtos teikiamomis gėrybėmis. Sužinokite, kaip iš gardžių ir sveikatai naudingų gudobelių uogų pasigaminti skanią ir lengvai paruošiamą uogienę, kuriai nereikia pašalinti kauliukų
Prieskoniai yra esminė daugelio Azijos šalių kultūros ir virtuvės dalis. Jie dažnai pasižymi savo burną deginančiu aštrumu, kurį toleruoja toli gražu ne kiekvienas. Tačiau įvairaus aštrumo prieskoniai, žolelės ir pagardai išlieka svarbi regiono gyventojų mitybos dalis. O aštrumas ne tik suteikia patiekalams įvairių skonių, bet ir padeda ištverti karščius.
Šilti saulės spinduliai ir jos sunokinti nektarinai – garantuotas receptas gerai nuotaikai. Vasara neatsiejama nuo kaulavaisių, iš kurių pirkėjų mėgstamiausi yra būtent nektarinai. Šių sultingų, gaiviai saldžių vaisių populiarumo priežasčių apstu – tai ne tik geras skonis bei kaina, naudingų medžiagų gausa, bet ir jų universalumas. Jau nemažai yra atradę grilintus nektarinus ar derina juos su sūriais, paukštienos patiekalais, o prasidedant vasarai tikrai pravers ir ...