53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Savaitgalio atradimams: vištiena „Tikka masala“

Savaitgalio atradimams: vištiena „Tikka masala“

Šio patiekalo galima paragauti kiekviename indų restorane. Įdomu tai, kad „Tikka masala“ labai populiarus ne tik Indijoje – Jungtinė Karalystė dar 2001 metais jį paskelbė „tikru nacionaliniu britų valgiu“. 

Marinatui paruošti reikės:

150 g natūralaus jogurto,

5 cm imbiero gabalėlio,

2 skiltelių česnakų,

1 citrinos sulčių,

1 šaukšto pomidorų pastos.

Reikės:

8 vištienos blauzdelių,

1 šaukšto aliejaus,

1 šaukšto sviesto,

1 svogūno,

5 cm imbiero šaknies gabalėlio,

2 skiltelių česnakų,

1 šaukšto garam masala prieskonių,

1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių,

2 šaukštų pomidorų pastos,

1 pomidoro,

1 šaukštelio cukraus,

200 ml neriebios grietinėlės,

200 g basmati ryžių,

druskos ir pipirų pagal skonį.

Pagaminkite marinatą: sudėkite jogurtą, tarkuotą imbiero šaknį, išspaustas česnakų skilteles ir pomidorų pastą į dubenį, sumaišykite. Išimkite iš blauzdelių kaulus, supjaustykite mėsą kubeliais, sudėkite į marinatą ir palikite 1 valandai. Marinatas su jogurtu suminkština mėsą, o imbieras, česnakai ir kiti prieskoniai suteikia sodraus skonio.

Pagaminkite padažą. Įkaitinkite didelę keptuvę, įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto. Kai jis išsilydys, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol pagels. Suberkite tarkuotą imbierą, kapotus česnakus, kitus prieskonius ir pakaitinkite 2–3 minutes.

Sudėkite pomidorų pastą, kaitinkite dar 30 sekundžių. Suberkite smulkiai supjaustytą pomidorą ir padažą virkite nustatę nedidelę kaitrą 30 minučių. Įberkite cukraus, supilkite grietinėlę ir kaitinkite dar 5 minutes.

Vištienos kubelius suverkite ant medinių iešmelių ir kepkite orkaitėje įjungę grilio režimą, kol apskrus. Paukštieną nuimkite nuo iešmelių, sudėkite į padažą, gerai išmaišykite ir patiekite su virtais basmati ryžiais.

Vida Press

Patarimai

*Vištienos gabalėlių ant iešmelių neverkite labai glaudžiai, tarp jų reikia palikti vietos – mėsa geriau iškeps ir bus gardesnė.

*Norite autentiškesnio indiško skonio? Grietinėlę galite pakeisti kokosų pienu.  

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai