Jei mėgstate saldžiarūgščius patiekalus, taip pagaminta vištiena turėtų patikti. Nors valgio ingredientai paprasti, tačiau jų derinys – netikėtas.
Reikės:
150 g abrikosų čatnio,
40 g sviesto,
1 šaukšto grūdėtų garstyčių,
2 svogūnų,
8 vištienos šlaunelių,
3 klementinų (juos galite pakeisti mandarinais),
1 saujos šviežių šalavijų,
200 g ryžių,
druskos, maltų kvapiųjų pipirų ir kario prieskonių pagal skonį.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Sumaišykite abrikosų čatnį, sviestą ir garstyčias. Į kepimo indą sudėkite ketvirčiais supjaustytus svogūnus, vištienos šlauneles, užpilkite padažu ir gerai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais. Šalia išdėliokite per pusę perpjautus klementinus.
Kepkite 40–50 minučių, kol patiekalas apskrus.
Patiekite su biriai išvirtais ryžiais, pagardintais kario prieskoniais, ir užbėrę šalavijų.
Slaptas ingredientas
Klementinai yra mandarinų ir apelsinų hibridai. Vaisių išvaizda primena didelius mandarinus, jie sultingi ir saldūs, žievelė plona, sėklyčių paprastai nebūna.
Skanaus!