Darbo dienomis mes dažnai pernelyg skubame, kad pasidarytumėme sveikesnius pusryčius. Taip pat kartais nežinome, kokie tai galėtų būti pusryčiai. Šiandien užtenka tik 4 ingredientų ir mes galime savo rytą padaryti sveikesnį....
Pusryčiai
Kokie turi būti idealūs pusryčiai? Savaime suprantama, tai turi būti apskrudę ir apetitą keliantys varškėčiai su grietine arba uogų padažu. Tokie pusryčiai nepalieka jokių šansų kitiems patiekalams ir akimirksniu visus namiškius suburia prie pietų stalo....
Sveiki ir maistingi pusryčiai puikiai dienos pradžiai!...
Kruasanų rasime ant daugelio prancūzų pusryčių stalo – skaičiuojama, kad kiekvieną savaitę vien tik Prancūzijoje kruasanų suvalgoma apie 50 milijonų. Ne veltui ten sausio pabaigoje švenčiama Nacionalinė kruasanų diena. Šis gardėsis ir Lietuvoje jau gan drąsiai įleidęs šaknis, todėl paeksperimentuokime su naujais kruasanų valgymo būdais. ...
Dažnai įsivaizduojama, kad vafliai gaminami tik iš miltų, daugybės kiaušinių, pateikiami su nuodėmės vertais priedais ir yra itin kaloringi. Tačiau pasižvalgius po platesnius kulinarinius klodus, galima rasti itin daug skirtingų vaflių rūšių: jie skiriasi ne tik savo receptūra, bet ir kepimo būdais. Kilę iš Belgijos, vafliai greit išpopuliarėjo visame pasaulyje, todėl jų variantų yra ne tik saldžių, bet ir itin sveikuoliškų. Dalinamės keliais įdomiais vaflių recep...
Įprasta girdėti, jog pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis. Nors kartais dėl greito gyvenimo tempo jų svarba gali būti pamiršta, vis daugiau tyrimų pabrėžia, kad tinkamai subalansuoti pusryčiai yra esminis žingsnis siekiant sveikatos ir geros savijautos. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė dalijasi patarimais, kaip pusryčiams išsirinkti tinkamiausią maistą.
Pastaruoju metu įsigalėjęs angliškas naujadaras „brunch“ (lietuviškai – vėlyvieji pusryčiai, bet verčiant paraidžiui išeitų „puspiečiai“) jau baigia išstumti mums įprastus pusryčius. Tai specifinis savaitgalio valgymo metas, kai keltis pusryčių dar tingisi, o gaminti pietus – ankstoka... Šįkart pateikiame kitokių kiaušinių keptuvėje receptą....
Pats metas planuoti, kuo pasilepinsite savaitgalį! Vėlyvi savaitgalio pusryčiai gali būti ir tokie – ramiai ruošiami ir suteikiantys energijos visai dienai. Kai ji šilta ir saulėta, norėsis ištrūkti į laukus, miškus, o ne suktis virtuvėje... ...
Chia sėklos, lietuviškai vadinamos ispaninių šalavijų sėklomis, jau keletą metų karaliauja sveiko maisto madų viršūnėse ir užsitarnavo garbingą supermaisto statusą. Jei norite paįvairinti įprastą pusryčių meniu ar ieškote sveikesnės alternatyvos naktinei ledų porcijai, chia sėklų pudingas gali būti puiki išeitis. ...
Nėra apetito pusryčiams? Tai gali būti signalas, kad vakare suvalgote per didelį kiekį maisto arba kad sutrikęs jūsų miego ritmas, turite pervargimo požymių. Gydytojas dietologas Edvardas Grišinas, pažymi, kad būtent pusryčių valgymas gali padėti išvengti persivalgymų dienos pabaigoje bei apsisaugoti nuo virškinamojo trakto sutrikimų, jei neįsivaizduojate ryto be puodelio kavos....
Vasaros savaitgaliai skirti poilsiui, šeimai ir malonioms veikloms, tad artimuosius ir draugus norisi vaišinti lengvai bei greitai pagaminamais nebrangiais, bet ypač skaniais valgiais. Kulinarijos meistrai siūlo 4 patiekalų idėjas, kurios puikiai derės su Vilniaus šaltibarščių festivalio ir Tėvo dienos nuotaikomis....
Ar įsivaizduojate tobulus pusryčius be tinkamai išvirto kiaušinio? Minkštas trynys, apsuptas idealiai išvirto baltymo, ir šalia gulinčios skrudintos duonos riekelės - tai receptas, kuris gali pradžiuginti net ir niūriausią rytą. Tačiau kiek iš mūsų iš tiesų žino, kaip pasiekti šį paprastą kulinarinį šedevrą?