53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Ypatingas tinklaraštininkės „Pusryčiams“ Gabrielės Žutautaitės receptas savaitgalio pusryčiams

Ypatingas tinklaraštininkės „Pusryčiams“ Gabrielės Žutautaitės receptas savaitgalio pusryčiams

Savaitgalio popietę nieko negali būti geriau nei gabalėlis dangiško skonio deserto. Ypač vasarą, kai gausu įvairiausių uogų ir vaisių, itin tinka pasimėgauti lengvais ir gaiviais desertais.

Nebijokite eksperimentuoti

Maisto tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė bei prekybos tinklo „Iki“ ambasadorė Gabrielė Žutautaitė prisipažįsta, kad be lengvo saldėsio neįsivaizduoja ne tik savaitgalio, bet ir nė vienos dienos. Kaip pasakoja ji pati, namuose su vyru G. Žutautaitė turi tradiciją: po pietų visada kartu išgerti kavos ir pasimėgauti kokiu nors saldumynu. Kalbėdama apie mėgstamiausius vasaros desertus ji pasakoja, dažniausiai saldėsius gamina su sezoniniais ingredientais.

„Dažniausiai vaisius ir uogas mėgstu integruoti į keptus desertus: galetes, trupininius pyragus arba filmus primenančius sviestinės tešlos vaisių pyragus. Pirmaisiais vasaros mėnesiais į šiuos desertus dažniausiai keliauja braškės, juodieji serbentai, vyšnios ar šilauogės. Rudeniop šiuos desertus kepu su kriaušėmis, obuoliais ar net moliūgais“, – teigia G. Žutautaitė.

Tinklaraštininkė pabrėžia, kad skanus desertas – nebūtinai turi būti pyrago ar torto gabalėlis. Anot jos, nuostabiu desertu gali tapti obuolio ir riešutų sviesto ar persiko ir mėgstamo sūrio derinys, šviežios uogos, jogurtas su uogiene, granola ar bananas su riešutų sviestu. Svarbiausia – kad būtų bent kiek saldu.

„Desertas turi teikti tikrą malonumą, o kas skanu kiekvienam – individualus pasirinkimas, todėl norint atrasti tai, kas džiugina, reikia nebijoti eksperimentuoti. Kartais pabandyti tarpusavyje suderinti net ir pačius netikėčiausius ingredientus“, – teigia tinklaraštininkė ir dalijasi nepaprasto skonio, „nedesertišku“ keptų persikų ir sūrio deserto receptu.

Skrebučiai su sūriu ir grillintais persikais

Jums reikės:

Kelių persikų

Čiabatos

Mėgstamo sūrio (tam puikiai rikota, mocarela ar kitas mėgstamas minkštas sūris)

Žiupsnelio druskos

Šviežių bazilikų

Šviežių mėtų

Pagaminimas:

Visų pirma Gabrielė persikus perpjauna per pusę ir deda ant vidutiniškai įkaitinto grilio grotelių. Juos kelias minutes iš visų pusių pakepa, kol šie gražiai apskrunda. Tuomet ant tų pačių grotelių tinklaraštininkė paskrudina duonos riekeles. Ant paskrudintos duonelės Gabrielė deda mėgstamo sūrio ir ant viršaus užkrauna pagrilintus persikus. Galiausiai ji viską pagardina druska ir šviežiais bazilikais bei mėtomis. Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai