Dabartiniu metu agurkai dėl ypač mažo kaloringumo ir didžiulės maistinės ir gydomosios vertės yra vieni populiariausių, labiausiai paplitusių daržovių. Jų vaisiai malonaus aromato, švelnaus skonio, valgomi švieži, skanūs rauginti ir marinuoti. Taigi, kviečiame sužinoti daugiau apie gerąsias agurkų savybes ir patikrintas veisles, tinkamas auginti tiek šiltnamyje, tiek darže....
daržovė
Turbūt daugeliui lietuvių žirniai primena nerūpestingą vaikystę pas močiutę kaime. Tačiau tik retas žino, kad šis skanumynas yra nepaprastai naudingas baltymų šaltinis. Be to, agronominiu požiūriu, žirnis – vienas iš geriausių natūralių dirvos kokybės gerintojų. Apie žirnių auginimą sutiko papasakoti Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro filialo žemdirbystės instituto javų selekcijos skyriaus jaunesnioji mokslo darbuotoja Kristina Razbadauskienė, ilgus metu...
Ridikėliai – šalčiui atspari vienmetė daržovė. Jo šakniavaisius mėgsta daugelis, nes jie pasižymi kiek pikantišku, tačiau maloniu skoniu. Išsamiai apie ridikėlių sėjimą ir jų priežiūrą pasakojame šiame straipsnyje....
Cukinija – vienmetė šilumamėgė daržovė, priskiriama moliūginių šeimos vaisinių daržovių grupei. Tai žoliniai augalai, auginami sodinant daigais arba sėjant tiesiai į dirvą. Jos nekaloringos, gerina medžiagų apykaitą ir kaupia mažai nitratų. Nuo ko priklauso jos derlius ir kaip jas auginti, kad kitais metais sulaukti dar didesnio derliaus, pataria LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto mokslo darbuotoja Nijolė Maročkienė....
Daugiau jokio turinio