Visada turėti ant stalo žalumynų – labai lengva. Daugelis augalų sudygsta vandenyje ir duoda naują derlių. Galite susikurti namuose mažą oranžeriją – vitaminai suteiks jėgų kiekvieną dieną. O šių daržovių Jums pakaks įsigyti vieną kartą....
Gelstantys česnakų lapai – turbūt kiekvienos šeimininkės galvos skausmas. Pastebima, kad lietuviškų česnakų yra labai nedaug. Tad svarbu žinoti, kaip išsaugoti šiuos dėl vaistinių ir maistininių savybių vertinamus daržo papuošalus....
Pavasarį atželiantys daugiamečiai laiškiniai, tuščialaiškiai, lenktagalviai, kampuotieji ir meškiniai česnakai yra nepakeičiamos žalumyninės daržovės, vienas pirmųjų vitaminų šaltinių. Tai šviesiamėgiai, šilumai nereiklūs, dekoratyvūs, gausiai bičių lankomi, maistiniai ir vaistiniai augalai, priklausantys česnakinių (Alliaceae) šeimai....
Česnakus valgyti sveika, jie stiprina organizmą, padeda apsiginti nuo virusų, su jais maistas skanesnis, pikantiškesnis, tačiau ne visi mėgsta jo specifinį aštrų skonį ir kvapą. Tad švelnesnio skonio mėgėjai gali rinktis kitą augalą „dramblinį“ česnaką – poro ir česnako giminaitį, pasižymintį žymiai švelnesniu skoniu, tačiau išlaikantį gerąsias česnakų savybes. Dabar dar kol kas apie mažai girdėtus dramblinius česnakus sutiko patirtimi pasidalinti žinomas...
Visiems puikiai žinomos grupės „Išjunk šviesą“ lyderį Valdą Burnį galima išvysti ne tik ant scenos, bet ir ekologiškame ūkyje, skinantį gausų česnakų derlių. Būtent Radviliškio rajone įsikūręs Burnių ūkis jau ne vienerius metus augina sertifikuotas ekologines daržoves, o čia besidarbuojantis muzikantas tikina, kad ir šiame versle netrūksta nei kūrybos, nei improvizacijos....
Augalų kvapas – puiki biologinė apsauga nuo kenkėjų. Paeksperimentuokime!...
Mėgstame gaminti įvairius patiekalus, o, kad jie būtų aromatingesni ir skanesni, pagardiname prieskoniais augalais. Tad susipažinkime su naujomis, o taip pat ir laiko patikrintomis, tinkamomis auginti Lietuvoje, prieskoninių daržovių veislėmis. Šiltnamyje sėjame rozmarinus, citrinžoles, salierus, porus, ropinius svogūnus, o laiškinius česnakus – tiesiai į dirvą....
Dar nevėlu pasodinti žieminius česnakus. Ką apie tai reikėtų žinoti, pataria Lietuvos agrarinių ir miškų mokslo centro (LAMMC), Sodininkystės ir daržininkystės instituto mokslo darbuotoja, biomedicinos mokslų daktarė Danguolė Juškevičienė....
Kodėl verta auginti šiuos česnakus? Viena iš priežasčių – kenkėjai dekoratyviems česnakams nebaisūs: galbūt juos atbaido kvapas. O apie kitus privalumus išsamiau sužinosite būtent šiame straipsnyje....
Česnakus valgyti sveika, jie stiprina organizmą, padeda apsiginti nuo virusų, su jais maistas skanesnis, pikantiškesnis, tačiau ne visi mėgsta jo specifinį aštrų skonį ir kvapą. Tad švelnesnio skonio mėgėjai gali rinktis kitą augalą „dramblinį“ česnaką – poro ir česnako giminaitį, pasižymintį žymiai švelnesniu skoniu, tačiau išlaikantį gerąsias česnakų savybes. Dabar dar kol kas apie mažai girdėtus dramblinius česnakus sutiko patirtimi pasidalinti žinomas...
Sultingų česnakų galvutės – tobulas barščių akcentas. Be to, česnakai – tai natūralus antibiotikas. Jei jo vartosite kasdien, jokios peršalimo ligos jums nebaisios....
Derantys pomidorai, sunokę obuoliai - rugpjūčio mėnesį laukia daug darbų....