Vienas svarbiausių vasaros darbų – laiku nuimti česnakus. Kitaip susproginėja jų lukštai, galvutės suyra, o tai sutrumpina laikymo trukmę....
česnakai
Nuo A iki Z
Per anksti iškasus česnakus suprastės skonis, o susivėlinus, česnakai neilgai išbus. Manoma, kad tinkamiausias laikas iškasti česnakus – liepos vidurys ar pabaiga, priklausomai nuo vidutinės oro temperatūros, kritulių kiekio....
Soduose ir daržuose dažnai stengiamės apsieiti su kuo mažiau chemikalų. Tad turime paruošę keletą natūralių receptų, kaip kovoti su šiais parazitais....
Kuo šalčiau, tuo daugiau prieskonių reikėtų naudoti savo virtuvėje. Daugelis iš jų sušildys geriau nei šiltas gėrimas....
Česnakai – viena iš vertingiausių daržovių. Juose susikaupę palyginti daug eterinių aliejų (0,2-0,4 proc.), kurie suteikia būdingą skonį, kvapą. Dėl to jie dažniausiai vartojami kaip prieskoniai kulinarijoje ir maisto pramonėje. O ką daryti, jog sulauktumėte didelio derliaus ir kaip juos laikyti, sužinosite šiame straipsnyje....
Per anksti iškasus česnakus suprastės skonis, o susivėlinus česnakai neilgai išbus. Manoma, kad tinkamiausias laikas iškasti česnakus – liepos vidurys ar pabaiga, priklausomai nuo vidutinės oro temperatūros, kritulių kiekio....
Jei namuose atsirado nekviestų svečių – skruzdėlių, jų atsikratysite naminėmis priemonėmis. Pateikiame keletą efektyviausių būdų....
Vidurvasarį piką pasiekęs šviežių daržo ir sodo gėrybių derlius mena konservavimo sezono pradžią. Jau dabar tautiečiai ruošia atsargas rudeniui ar žiemai, o tradiciniai agurkų rauginimo receptai keliauja iš lūpų į lūpas. Kulinarijos eksperatai dalijasi patarimais, kaip nesudėtingai užraugti agurkus bei ką daryti norint, kad šie būtų traškūs.
Darbas sode ir darže ne visuomet džiugina – ypač jei derlius nevykęs arba augalai nunyko. Bet nereikia pasiduoti! Pateikiame sąrašą daržovių ir žolelių, kuriuos galima daiginti be galo iš jau turimų....
Daugiau jokio turinio