Sultingų česnakų galvutės – tobulas barščių akcentas. Be to, česnakai – tai natūralus antibiotikas. Jei jo vartosite kasdien, jokios peršalimo ligos jums nebaisios....
Visada turėti ant stalo žalumynų – labai lengva. Daugelis augalų sudygsta vandenyje ir duoda naują derlių. Galite susikurti namuose mažą oranžeriją – vitaminai suteiks jėgų kiekvieną dieną. O šių daržovių Jums pakaks įsigyti vieną kartą....
Pavasarį atželiantys daugiamečiai laiškiniai, tuščialaiškiai, lenktagalviai, kampuotieji ir meškiniai česnakai yra nepakeičiamos žalumyninės daržovės, vienas pirmųjų vitaminų šaltinių. Tai šviesiamėgiai, šilumai nereiklūs, dekoratyvūs, gausiai bičių lankomi, maistiniai ir vaistiniai augalai, priklausantys česnakinių (Alliaceae) šeimai....
Kuo šalčiau, tuo daugiau prieskonių reikėtų naudoti savo virtuvėje. Daugelis iš jų sušildys geriau nei šiltas gėrimas....
Vienas svarbiausių vasaros darbų – laiku nuimti česnakus. Kitaip susproginėja jų lukštai, galvutės suyra, o tai sutrumpina laikymo trukmę....
Kodėl verta auginti šiuos česnakus? Viena iš priežasčių – kenkėjai dekoratyviems česnakams nebaisūs: galbūt juos atbaido kvapas. O apie kitus privalumus išsamiau sužinosite būtent šiame straipsnyje....
Česnakus valgyti sveika, jie stiprina organizmą, padeda apsiginti nuo virusų, su jais maistas skanesnis, pikantiškesnis, tačiau ne visi mėgsta jo specifinį aštrų skonį ir kvapą. Tad švelnesnio skonio mėgėjai gali rinktis kitą augalą „dramblinį“ česnaką – poro ir česnako giminaitį, pasižymintį žymiai švelnesniu skoniu, tačiau išlaikantį gerąsias česnakų savybes. Dabar dar kol kas apie mažai girdėtus dramblinius česnakus sutiko patirtimi pasidalinti žinomas...
Derantys pomidorai, sunokę obuoliai - rugpjūčio mėnesį laukia daug darbų....
Gelstantys česnakų lapai – turbūt kiekvienos šeimininkės galvos skausmas. Pastebima, kad lietuviškų česnakų yra labai nedaug. Tad svarbu žinoti, kaip išsaugoti šiuos dėl vaistinių ir maistininių savybių vertinamus daržo papuošalus....
No More Content