Pats metas susiplanuoti šį svarbų rugpjūčio mėnesio darbą!...
braškės
Vienas iš prieštaringiausių klausimų, susijusių su braškių auginimu, yra tai, ar braškių lapus reikia pjauti, ar ne. Vieni sako, kad toks metodas padeda padidinti kitų metų derlių, o kiti nusiteikę skeptiškai – nupjaudami lapus braškėms tik kenkiame. Dalinamės ekspertų išvadomis....
Vietiniuose ūkiuose pagaliau sirpsta didžiausios ir bene kvapniausios uogos – pirmasis lietuviškų braškių derlius jau puikuojasi ir parduotuvėse. Ar žinojote, kad šioje, daugumos gyventojų pamėgtoje, uogoje vitamino C kur kas daugiau nei citrusiniuose vaisiuose? Dietistė Indrė Trusovė pažymi, kad braškės taip pat yra vitaminų šaltinis ir galingas antioksidantas bei dalinasi mėgstamais receptais, kuriais jau dabar galite paįvairinti prasidėjusią šviežio braškių derlia...
Lietuviškos braškės jau puikuojasi parduotuvių lentynose. Anykščių rajone braškes penkerius metus auginantis ūkininkas sako, kad braškių derlius priklauso nuo kelių veiksnių: pirmiausia oro sąlygų ir šiltnamio, kuriame auga braškės, dangos....
Jei norite, kad uogienė būtų skani, reikia žinoti kelias jos virimo paslaptis....
Šis itališko deserto receptas toks paprastas, kad pavyks kiekvienam!...
Nuėmus derlių, lapai pjaunami tik ligotuose, kenkėjų apniktuose ir piktžolėtuose braškynuose. Pjaunama tuoj po derliaus nuėmimo, ne žemiau 5 cm virš ragelių. Nupjovus lapus, purenami tarpueiliai ir purškiami herbicidai. Ataugusi nauja lapija profilaktiškai gali būti apdorota ligų plitimą stabdančiais produktais (fungicidais, atsparumą ligoms didinančiomis trąšomis)....
Vilniaus Gedimino prospekte birželio 27–29 dienomis šurmuliuos pirmas Lietuvoje „Braškių festivalis“....
Tikrieji pavasario simboliai – 20 laipsnių perkopianti šiluma, žiedais apsipylusios obelys bei pirmosios kvapnutėlės ir be galo lauktos lietuviškos braškės. Vietos ūkiuose prisirpusios lietuviškos uogos šią savaitę jau pristatomos į parduotuves. Ankstyvas braškių startas, žinoma, džiugina, tačiau tai itin šviežias ir greitai gendantis produktas, todėl įsigijus svarbu žinoti keletą laikymo taisyklių. Be to, maisto technologė dalinasi net dviem nuostabiais receptais su...
Vienas iš prieštaringiausių klausimų, susijusių su braškių auginimu, yra tai, ar braškių lapus reikia pjauti, ar ne. Vieni sako, kad toks metodas padeda padidinti kitų metų derlių, o kiti nusiteikę skeptiškai – nupjaudami lapus braškėms tik kenkiame....
„Roges ruošk vasarą“ – puikiai į sąmonę įstrigęs posakis, pritaikomas daugelyje gyvenimiškų situacijų. Kai kalba pasisuka apie maisto ruošą, ši taisyklė – ne išimtis....
Kad visą sezoną valgytumėte braškių, reikia turėti penkių–septynių rūšių jų kelmelių....