Šis patiekalas vertas nuodėmės, jei ir nevalgote makaronų.
Sudėtis:
Jūrų šukutės (naudojau šaldytas, tik, žinoma, prieš gamindama atšildžiau)
Svogūnas
Skiltelė česnako
Kupinas valg. šaukštas kapotų saulėje džiovintų pomidorų
Grietinėlė
Sviestas
Alyvuogių aliejus
Druska, pipirai
Pora šaukštų sojų padažo
Švieži makaronai
Kietojo sūrio pagal skonį
Paruošimas:
Jūrų šukutes atšildyti ir nuvarvinti skystį. Likus maždaug 10 minučių iki patiekalo gaminimo, ant šukučių užpilti porą šaukštų sojos padažo ir palikti. Tuo metu užkaisti puodą su vandeniu makaronams. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti ir apkepti keptuvėje su sviestu. Įpilti truputį aliejaus, kad ant sviesto kepdami svogūnai nepridegtų. Kai svogūnai ir česnakai apkepa, į keptuvę sudėti jūrų šukutes. Apkepti porą minučių, pabarstyti druska, pipirais, įdėti smulkintus džiovintus pomidorus. Dar minutę ar dvi maišant pakepti ir įpilti riebios grietinėlės. Makaronus išvirti (al dente, kaip sakoma – arba taip, kad dar truputį kietoki būtų ir nesutižtų), dėti į lėkštę, o ant viršaus gausiai užpilti padažo. Arba geriausia makaronus dėti į keptuvę su padažu ir gerai išmaišyti. O tada jau krauti į lėkštes, pabarstyti sūriu ir skanauti. Gero apetito!!!