Paprastas, sotus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Jam pagaminti rinkitės jūsų mėgstamą fermentinį sūrį. Mėlynųjų pelėsių sūris irgi turėtų tikti. Išbandykite.
Reikės:
4-5 bulvių,
šaukšto aliejaus,
150-200 g fermentinio sūrio,
saujelės gražgarsčių,
saujelės karijų (arba graikinių) riešutų,
šviežiai maltų pipirų.
Kaip gaminti
* Bulves gerai nuplaukite, patepkite aliejumi, sudėkite ant popieriaus skardoje ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20-25 min.
* Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite.
* Sūrį sutarkuokite.
* Iškeptas bulves ištraukite iš orkaitės, įpjaukite per vidurį. Užberkite sūrio, pasmulkintų riešutų, pipirų ir dar kelioms minutės pašaukite į orkaitę, kad sūris išsilydytų.
* Patiekite su gražgarstėmis.
Daugiau patiekalų su bulvėmis ir iš bulvių receptų:
Blynai iš naujo derliaus bulvių
Orkaitėje keptos bulvės su tunu ir daržovėmis