Tai patiekalas, kurio vaikams niekada negana – galėtų juos valgyti kiekvieną dieną. O receptas visai paprastas. Kodėl gi nepasigaminus? Juk suaugusieji juos irgi mėgsta. Tingite formuoti ritinėlius? Neformuokite. Šaltame vandenyje pamirkytu šaukštu kabinkite tešlą ir leiskite tiesiai į verdantį vandenį.
Tešlai reikės:
1 kiaušinio,
0,5 kg varškės,
½ stiklinės miltų,
2 šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos.
Padažui reikės:
Grietinės ir sviesto – pagal skonį.
Kaip gaminti
* Varškę ištrinkite su cukrumi ir druska. Įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite ir subėrus miltus suminkykite tešlą.
* Rankomis suformuokite ilgus ritinėlius, padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir supjaustykite norimo ilgio gabaliukais.
* Į verdantį vandenį įberkite druskos ir sudėkite suformuotus virtinukus.
* Kai virtinukai iškils į paviršių, keletą minučių dar pavirkite ir išgriebkite į lėkštes.
* Sviestą ištirpinkite ant silpnos ugnies keptuvėje arba puode. Įmaišykite grietinę. Galima įberti truputį cukraus, druskos. Padažą užpilkite ant virtinukų.