Sakoma, kad nėra tokio patiekalo, kurio nepaskanintų šaukštelis gardaus padažo. Tačiau neretai dažnam kyla klausimas, ar ragaudami net ir nedidelį kiekį padažų nedarome savo organizmui meškos paslaugos? Dietistė Vaida Kurpienė dalinasi, kaip nepasimesti plačioje padažų įvairovėje bei pasigaminti sveikatai palankesnes padažų alternatyvas, kurios tiks ir prie mėsos, ir prie žuvies, ir prie salotų ypač, kai šiuo metu galima rasti įvairiausių žalumynų ir kitų ingredien...
padažas
Tai patiekalas, kurio vaikams niekada negana – galėtų juos valgyti kiekvieną dieną. O receptas visai paprastas. Kodėl gi nepasigaminus? Juk suaugusieji juos irgi mėgsta. Tingite formuoti ritinėlius? Neformuokite. Šaltame vandenyje pamirkytu šaukštu kabinkite tešlą ir leiskite tiesiai į verdantį vandenį....
Vienu prisiruošimu iš karto galite pasigaminti daugiau blynų ir dalį užšaldyti šaldiklyje. Kai nebus laiko ar noro ruošti vakarienės, liks paruošti padažą, o blynus – tik iškepti....
Minkštučiai kaip pagalvėlės, nebrangūs, greitai paruošiami ir lengvai suderinami su tuo, ką jau turite namų virtuvėje. Jei pabodo makaronai, išbandykite kitą itališką produktą – bulvinius virtinukus „gnocchi“. Šis skanėstas iš saulėtosios Italijos kadaise buvo varguolių maistas, o dabar jie ruošiami net prabangiuose restoranuose. Kulinarijos ekspertai dalinasi naudingomis įžvalgomis apie „gnočius“ ir pateikia net kelis jų valgymo būdus....
Kartais tereikia paruošti padažo, kad įprastas patiekalas įgytų visiškai naują skonį. Žinoma, padažo galima ir nusipirkti. Bet visiškai paprasto – kaip šiame recepte – smagu pasigaminti ir patiems....
Kuo pagardinti keptą žuvį – lašišą, upėtakį, menkę? Išbandykite pačių pasigamintą natūralaus jogurto ir žalumynų padažą. Jo skonis priklausys nuo pasirinktų žalumynų. Mėgstate gražgarstes – ruoškite padažą iš jų, labiau patinka bazilikai – ruoškite iš bazilikų....