53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
2 patiekalai

2 patiekalai, kurie puikiai tinka prie bulvių košės

Na, gal netinka jūrų gėrybės. O visa kita – žuvys, daržovės, mėsa, paukštiena, dešrelės, rūgpienis, spirgučių padažas – puikumėlis! Jaukių, šiltų namų maistas, kurio dažnai pasiilgstame.

Maltinukai su daržovėmis ir parmezanu

Maltinukai, kotletukai su bulvių koše – tai mamos, močiutės virtuvės skonis. Su padažu ar be jo, kepti ar troškinti – visaip skanu. Net jei maltinukas – ne vien iš mėsos.

Reikės: 400 g cukinijų, 1 saldžiosios paprikos, 3 skiltelių česnakų, 400 g maltos jautienos, 50 g tarkuoto parmezano, 50 g džiūvėsėlių, 2 kiaušinių, šviežiai kapotų petražolių, druskos, pipirų, aliejaus kepti.

Keptuvėje pakepinkite smulkiais kubeliais supjaustytas cukinijas, papriką ir sutrintas česnakų skilteles. Maltą mėsą sumaišykite su tarkuotu sūriu, džiūvėsėliais, kiaušiniais, apkeptomis daržovėmis, susmulkintomis petražolėmis, druska ir pipirais. Gerai išminkykite, formuokite maltinukus ir apkepkite keptuvėje po 5 minutes iš abiejų pusių.

Veršienos kepenėlės su raudonaisiais svogūnais

Labai dažnai net ir prabangiuose restoranuose kepenėlių patiekalai patiekiami su bulvių koše, žinoma, gerokai įmantresne, paskaninta įvairiais priedais.

Reikės: 8 šaukštų alyvuogių aliejaus, 600 g veršienos kepenėlių, 4 raudonųjų svogūnų, 300 g raudonojo sauso vyno, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kepenis supjaustykite norimo dydžio ir formos gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir ant didelės ugnies apkepkite kiekvieną iš abiejų pusių (vieną pusę – minutę). Atidėkite į šalį. Svogūnus supjaustykite griežinėliais. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, įkaitinkite, apkepkite svogūnus, kol taps minkšti. Tada supilkite vyną, įberkite druskos ir pipirų. Ugnį padidinkite ir pavirkite 2–3 minutes, kol vynas šiek tiek sutirštės ir pusė kiekio išgaruos. Į keptuvę sudėkite kepenėles ir minutę patroškinkite.

Mano išsaugoti straipsniai