Pica – vienas populiariausių pasaulio patiekalų. Pirmieji į picą panašūs patiekalai buvo valgomi dar senovės civilizacijose, tokiose kaip Egiptas, Roma ar Graikija kai buvo kepama plokščia duona gardinama įvairiais sezoniniais pagardais. Moderniosios picos atsiradimas su mums įprasta forma neabejotinai siejamas su Italija, nes čia 18 a. neapoliečiai ėmė kepti plokščią duoną su pomidorais ir kitais priedais.
pica
Pica tinka visada, su bet kuo, bet kaip ir bet kur. Nesvarbu, ar švenčiame persikraustymą į naujus namus, ar ašaras liejame prie dienoraščio, ar jaukiai namuose žiūrime filmą – pica bus puikus pasirinkimas. Ne veltui UNESCO neapolietišką picą įtraukė į nematerialaus kultūros paveldo sąrašą, o vasario 9-toji minima kaip Pasaulinė picos diena....
Uždaroji pica vos per 10 minučių, kuriai nereikės orkaitės! Įdarą galite keisti pagal savo skonį ir turimus produktus, svarbiausia - negailėkite sūrio! Aš siūlau patį paprasčiausią variantą. Šios picos privalumai: puikiai tinka į išvykas, piknikus su vaikais, nes patogu valgyti ir neištepsite ranku. Skani tiek šilta, tiek šalta....
Kodėl verta picą kepti ant tikros ugnies? Ne vien dėl to, kad dabar tas metas, kai norisi kuo dažniau naudotis proga užkurti lauko kepsninę. Bet ir todėl, kad pica pakvimpa gardžiu dūmo aromatu, o svarbiausia, ji traški ir tokia tikra – orkaitėje sunkiai pavyktų taip iškepti....
Aitriosios paprikos patiekalui suteikia subtilų ir kartu dramatišką šilumos pojūtį – tuo įsitikinsite išmėginę šiuos įdomius receptus. O kaip aitriąsias paprikas vartoti (su sėklytėmis ar be jų), priklauso nuo jūsų......
Ragaudama kokį nors skanų patiekalą visada imu svarstyti, kaip būtų galima jį įdomiai, gražiai nufotografuoti. O pamačiusi gražią patiekalo nuotrauką spėlioju: kažin ar jis ir skanus? Vienintelis būdas sužinoti – išmėginti. Taip nutiko ir su šia pica. Akį patraukė produktų derinys....
Spalvingas ir jaukus ruduo dažnai neįsivaizduojamas be moliūgų – jų ryški oranžinė spalva, sodrus skonis ir universalumas virtuvėje daro šią daržovę vienu populiariausių šaltojo sezono ingredientų. Tačiau moliūgas – tai ne tik sriubos ar saldūs pyragai. Modernioje kulinarijoje ši daržovė virsta tikru stebuklu, kuriant netikėtus skonių derinius, galinčius nustebinti net ir patyrusį gurmaną.
Kodėl nepasilepinus pica? Pateikiame receptą žinsgnis po žingsnio!...
Nuo Naujųjų viskas prasideda iš naujo. Nauji pažadai, nauji – galbūt dar aukštesni – tikslai, naujos viltys, naujas simboliškai metus globojantis gyvūnas (jį taip pat rasite puslapį savo pirmajame šių metų „Mano namų“ numeryje – kad sektųsi) ir nauji iššūkiai kažką pakeisti....
Pagal šį receptą pagamintos picos pakaks 4 asmenims....
Norite pabėgti nuo Šv. Velykų stalo, bet turite ingredientų, kurių liko jam besiruošiant? Išbandykite šį receptą!...
Kitokia pica – su žuvimi. Kad greičiau ją paruoštumėte, pirkite jau supjaustytą plonais griežinėliais lašišą....