Apsisprendus dėl virtuvės planavimo tipo, reikia taisyklingai išdėstyti baldus ir buitinę techniką.
Kaip jau rašėme, „karštųjų“ taškų virtuvėje yra trys: plautuvė, viryklė ir šaldytuvas. Paprastai pagrindinis veiksmas vyksta erdvėje tarp viryklės ir plautuvės. Vadinasi, ji turi būti maksimaliai patogi.
Jei viryklės apimtys leidžia, skirkite darbiniam paviršiui ne mažiau kaip devyniasdešimt centimetrų, tačiau jei reikia pasispausti, pasistenkite skirti nors keturiasdešimt centimetrų laisvos vietos tarp kriauklės ir viryklės.
Visi reikalingi prietaisai, kuriais naudojatės kasdien gamindami maistą, turėtų būti patogiai patalpinti tarp kriauklės ir viryklės. Tai galioja ir rankšluosčiams bei puodkėlėms.
Ką daryti, jei virtuvėje reikia rasti vietos ir skalbimo mašinai? Tokie prietaisai, kaip skalbimo mašina ir indaplovė, turi būti kuo arčiau kriauklės, kad nereikėtų naudoti papildomų žarnų ir sujungimų.
Šaldytuvas neturėtų būti šalia viryklės, tai gali neigiamai paveikti jo darbą. Geriausia – pastatyti jį prie kitos sienos, priešais viryklę.
Viryklės nereikėtų statyti šalia kampinės spintelės, priešingu atveju bus sunku atidaryti orkaitės dureles, galimos buitinės traumos. Statydami viryklę įsitikinkite, kad iš abiejų pusių yra laisvos vietos prieiti.
Shutterstock nuotraukos