Pavasaris – šparagų sezonas. Tai daržovė, kuri auginama ir Lietuvoje. Kaip namuose pasigaminti skanios šparagų sriubos? Receptas – viešbučio „Radisson Blu Astorija“ restorano virtuvės šefo Gedimino Andriuškevičiaus....
šparagai
Atsitiktiniai
Smidrai (kitaip šparagai) – gurmanų dievinamos daugiametės daržovės, kurios mūsų močiučių soduose buvo auginamos kaip dekoratyviniai krūmai. Turint kantrybės, šį augalą galima užsiauginti savo nuosavame darže ir džiaugtis tiek jo derliumi, tiek dekoratyvumu....
Patiekalai, kuriuose pagrindinį vaidmenį atlieka smidrai, yra nesudėtingai paruošiami ir pribloškia savo elegancija bei skoniu. Jau įsibėgėjęs be galo išpopuliarėjusių šparagų sezonas yra nebrangus ir skanus, visgi Lietuvoje jis gan trumpas. Iš Lietuvos ūkių per 1 dieną į parduotuves atkeliaujantys švieži smidrai paprastai prekyboje siūlomi tik iki birželio pabaigos. Todėl verta ne tik jais pasimėgauti kiek širdis geidžia, bet ir įsidėmėti patarimus, kaip smidrus i...