Pavasaris – šparagų sezonas. Tai daržovė, kuri auginama ir Lietuvoje. Kaip namuose pasigaminti skanios šparagų sriubos? Receptas – viešbučio „Radisson Blu Astorija“ restorano virtuvės šefo Gedimino Andriuškevičiaus.
Sriubai virti tinka tiek baltieji, tiek žalieji šparagai. Prieš ruošdami sriubą, 3/4 nuo apačios šparagus plonai nulupkite, galiukus nuo apačios 1-2 cm nupjaukite.
4 porcijoms reikės:
500 g šparagų,
1,5 l vandens,
60 g sviesto,
60 g miltų,
1kiaušinio trynio,
0,3 l grietinėlės,
druskos, cukraus.
Kaip gaminti
* Šparagų nulupkite ir virkite vandenyje su druska ir trupučiu cukraus apie 7 min.
* Išvirtus šparagus supjaustykite gabaliukais.
* Miltus pakepinkite svieste ir užpilkite šparagų nuoviru. Pavirkite kelias minutes, kol sutirštės.
* Puodą nukelkite nuo viryklės ir į sriubą įmaišykite grietinėlės ir kiaušinio trynio plakinį. Tada suberkite šparagų gabaliukus ir sriubą pagardinkite savo mėgstamomis šviežiomis žolelėmis.