Manonamai.lt skaitytojas Ričardas Vyšniauskas savo žmoną gimtadienio proga nustebino neįprasta dovana. Tai šašlykinė, apipavidalinta kaip garvežys. Tiesa, ji yra ne tik estetiška ir žaisminga, bet ir funkcionali. Kaip tokią šašlykinę pasidaryti pačiam – šiame straipsnyje....
šašlykinė
Maisto kepimas ant žarijų asocijuojasi su vasaros pramogomis lygiai taip pat kaip poilsis prie ežero ar porcija ledų, tačiau geriausia tai, kad kepimo sezonas gali tęstis net ir iki vėlyvo rudens. Jeigu šią vasarą dar neruošėte maisto lauke, nevėlu pradėti tai daryti. Įsigyti savo pirmąją kepsninę ar pakeisti savo kepimo įrankį naujesniu, padės straipsnyje pateikiama informacija. Apie kepsninių įvairovę ir pasirinkimo kriterijus konsultuoja Lietuvos Barbekiu kepėjų asoc...
Pagaliau išlindusi saulė jau greitai gins gyventojus į kiemus kepti mėsos ant ugnies. Vienas iš tradicinių šilumos šaltinių yra malkos, tos pačios, kurias, tikime, jau džiovinate žiemai. Tačiau šašlykinė ar lauko židinys nėra kieto kuro katilas ar įprastas židinys – jose ruošiate maistą sau, todėl į kai kuriuos niuansus verta atkreipti dėmesį....
Jau tuoj Joninės – trumpiausia metų naktis, kurią daugelis leidžia su didele draugų kompanija prie laužo, iki kol pateka saulė. Didžiausias galvos skausmas – pasirūpinti, kad nieko netruktų prie vaišių stalo....
Šašlykinė dažniausiai asocijuojasi su vasariškais pasibuvimais gryname ore. Petras Dargis dalinasi Darau Pats uždaros šašlykinės projektu. Tokia maisto kepimo priemonė puikiai tinka ir lietingai, bet vis dar šiltai rudens pradžiai....
Svarbiausia nepamiršti pagrindinės taisyklės, kuri galioja tiek sode, tiek gyvenime - ką pasėsi, tą ir pjausi. Dėl to sodinti reikia tik esant geros nuotaikos, kruopčiai, atidžiai ir su didžiule meile....
Šį savaitgalį sinoptikams žadant gerus orus, greičiausiai ne vienam kyla mintis, jog būtų neblogai ant atviros ugnies pasikepti mėsos. Tai nėra sunku, kadangi kepimas ant grotelių yra įgūdžius aukštinantis užsiėmimas. Jeigu gerai paruošėte mėsą ir mokate ją iškepti, jums nereikės įmantrios kepsninės. Spontaniškai išvažiavus stovyklauti tiks ir pati pigiausia kepsninė, dar daugiau, galite nemokėti pinigų, o pasidaryti kepsninę iš plytų ir medžio šakelių. Kita ...
Šašlykinė – gero šeimininko prestižo reikalas. Šiuo metu rinkoje gausu įvairių šašlykinių ir kepsninių. Paprastai jos skirstomos pagal naudojamo kuro rūšį: elektrinės, dujinės, malkinės ir anglimis kurenamos šašlykinės. Būtent dvi pastarosios dažniausiai sutinkamos lietuvių šeimininkų kiemuose. Nors iš pažiūros jos atrodo konstrukciškai paprasčiausios, norintys įsigyti tikrai gerą šašlykinę turėtų atsižvelgti į ne vieną niuansą....
Vienas didžiausių vasaros malonumų – čirškinti mėsą ant įkaitusių žarijų. Tačiau tiek pats procesas, tiek kepinio skonis gerokai skirsis priklausomai nuo to, kokį kepimo būdą pasirinksite: šašlykinėje ar kepsninėje. Specialistai pataria rinktis kepsninę, kuri esą daugeliu faktorių gerokai pranašesnė už šašlykinę....
Joninių vakaras – skirtas ne tik pabūti su artimaisiais, paminėti šios šventės tradicijas, bet ir skaniai pavalgyti. O kokios gi vasaros šventės be tradicinių šašlykų. Visgi, nors mėgstamus šašlykų receptus turi bene kiekvienas, ar tikrai visada juos ruošiame teisingai? Norėdami, kad tobulų šašlykų Joninių savaitgalį išsikeptų kiekvienas, dalijamės keliais jų ruošimo patarimais....