Ar žinote, kaip šis patiekalas vadintųsi Klaipėdoj ir kaip aš jį vadinu? Silkė su morkais. Kai darbe taip užsisakinėju silkę visi iš manęs juokiasi. Klaipėdiečio meniu silkės nebūti negali. Skanu, greitai pagaminama ir sveika (silkė yra riebi žuvis, todėl joje yra daug nesočiųjų riebalų). Svarbu išsirinkti gerą silkę. Pirmiausia, tai reikia rinktis sūdytą silkę, o ne marinuotą aliejuje. Aišku vengti visokių dū...
Morkos
Visada turėti ant stalo žalumynų – labai lengva. Daugelis augalų sudygsta vandenyje ir duoda naują derlių. Galite susikurti namuose mažą oranžeriją – vitaminai suteiks jėgų kiekvieną dieną. O šių daržovių Jums pakaks įsigyti vieną kartą....
Po ankstyvųjų karščių atėjęs vėsus ir drėgnas birželis atnešė susirūpinimo visiems augintojams. Koks galimas tokių užsitęsusių orų poveikis sodams, daržams ir gėlynams, papasakojo modernių želdinimo kursų „Geltonas karutis“ lektorės Ingė Auželienė ir Sandra Kanapeckaitė....
Nors morkines gražuoles jau seniai traukėme iš lysvių, dabar, kai visas derlius baigiamas suruošti žiemai, būtų pats metas nelaukti gūdžios žiemos, o jau dabar maitinti savo organizmą natūraliais vitaminais....
Blynai – morkų mėgėjams. Šiems blynams kepti tinka tiek seno, tiek naujo derliaus morkos. O skaniausios gražgarstės – iš savo daržo....
Pagal šį receptą paruošto maisto turėtų pakakti 4 asmenims....
Valgomosios morkos – viena iš plačiausiai ir seniausiai auginamų daržovių. Jos kilusios iš laukinių, kurios ir dabar auga Europoje ir Azijoje. Morkos labai vertingos: gausu karotino (provitamino A) ir kitų vitaminų bei mineralinių druskų. LAMMC SDI Daržo augalų selekcijos sektoriaus vedėja dr. Rasa Karklelienė supažindina su morkų biologinėmis ir ūkinėmis savybėmis bei jų veislėmis, tinkamomis auginti Lietuvoje....
Jau nuo seno vasarą ir rudenį šeimininkės stengdavosi sukaupti kuo daugiau ir įvairesnių atsargų žiemai. Vienas iš labiausiai paplitusių konservavimo būdų yra džiovinimas, kadangi žiemą turėti džiovintų vaisių, daržovių, uogų yra labai pravartu. Vakarais patys galite pasiruošti džiovintų vaisių ar daržovių mišinių, kuriuos teliks įberti į makaronus, sultinius ar kitokį jūsų mėgstamą patiekalą....
Dažniausiai rekomenduojama daržoves sunaudoti per kelias dienas nuo įsigijimo. Tačiau ką reikia žinoti, jei norime jas išlaikyti ilgiau?...
Kai norisi greitai sušilti, virkite sriubos. Ją greitai paruošite, numalšinsite alkį ir dar nebaigus pietauti ar vakarieniausti pajusite malonią šilumą visame kūne....
Daugiau jokio turinio