ŽURNALAS MANO NAMAI JAU 30 METŲ SU JUMIS
Keptos morkos su feta ir sezamų sėklomis

Keptos morkos su feta ir sezamų sėklomis

Pagal šį receptą paruošto maisto turėtų pakakti 4 asmenims.

Reikės: 1 kg morkų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų sezamų sėklų, šaukšto medaus, 40 g fetos sūrio, kalendrų papuošti.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Nuplautas ir švariai nuskustas morkas paskleiskite kepimo skardoje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 35 min. Kai morkos iškeps, apibarstykite jas sezamų sėklomis ir dar 5 min. įkiškite į orkaitę. Prieš patiekdami morkas apšlakstykite medumi ir pabarstykite fetos gabalėliais. Papuoškite kalendrų lapeliais.

PATARIMAS
Rinkitės mažas morkas – jos lėkštėje atrodys itin patraukliai. Norėdami sukurti gardesnio užkandžio įspūdį, palikite kelis centimetrus jų stiebų.

Mano išsaugoti straipsniai