Pagal šį receptą paruošto maisto turėtų pakakti 4 asmenims.
Reikės: 1 kg morkų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų sezamų sėklų, šaukšto medaus, 40 g fetos sūrio, kalendrų papuošti.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Nuplautas ir švariai nuskustas morkas paskleiskite kepimo skardoje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 35 min. Kai morkos iškeps, apibarstykite jas sezamų sėklomis ir dar 5 min. įkiškite į orkaitę. Prieš patiekdami morkas apšlakstykite medumi ir pabarstykite fetos gabalėliais. Papuoškite kalendrų lapeliais.
PATARIMAS
Rinkitės mažas morkas – jos lėkštėje atrodys itin patraukliai. Norėdami sukurti gardesnio užkandžio įspūdį, palikite kelis centimetrus jų stiebų.