Kiaušinis – amžino gyvybės rato, atgimimo simbolis – ant šv. Velykų stalo užima garbingą vietą, pagrindinis šios pavasario šventės atributas. Prieš Velykas kiekvienoje šeimoje kiaušiniai dažomi svogūnų lukštais, įvairiais kitais gamtiniais ar cheminiais dažais, marginami vašku arba dar ir skutinėjami įvairiais raštais. Tai pagrindinis malonus užsiėmimas, suteikiantis daug džiaugsmo visai šeimai, besiruošiant ilgai lauktai pavasario šventei....
kiaušiniai
Jei nemėgstate dažyti margučių, spalvingų „kiaušinių“ galite prasimanyti ir kitais būdais. Galbūt kaip tik Velykos bus tas metas, kai pradėsite eksperimentuoti....
Kartais taip norisi kuo nors pasilepinti, o šaldytuve tik būtiniausi produktai. Išeitis yra, tai gali būti varškės apkepas, kuris niekuomet nenuvilia....
Tobulas desertas savaitgaliui....
Turbūt visi yra valgę mišrainės su juodos duonos kubeliais. Šį kartą siūlau variaciją šia tema - kai kuriuos produktus pakeičiau, o kai kuriuos paruošiau ne taip, kaip įprasta....
Svogūnai – naudojami įvairiuose patiekaluose. Vis dėlto, šiandienos straipsnyje kalbėsime ne apie svogūnų panaudojimą kulinarijoje, bet apie 16 kitų būdų, kaip juos panaudoti....
Velykoms norėtumėte iškepti labai gražų (ir net gardų) tortą, puoštą avinėliais, viščiukais, kiškučiais ar kitais gražumynais? Jei nesate įsitikinę, kad turite tokių gebėjimų, pabandykite pagaminti ką nors paprastesnio. Aš pabandžiau – pavyko štai taip... Tikiuosi, netobulas bandelių – kiškučių įvaizdis neatbaidys jūsų nuo bandymų sėkmingiau pakartoti šį kulinarinį eksperimentą – juk atrodo jis tikrai smagiai....
Šis pyragas tinka ir tiesiog prie arbatos, ir ypatingai progai pažymėti....
Siūlome pyrago receptą, kurio gamybai nereikia įdėti daug pastangų, tačiau rezultatu nusivilti neturėtumėte....
Taigi, norite pusryčių kaip aukščiausios klasės restorane? Siūlome du metodus kaip kiaušinius išvirti be lukšto....
Tai visiems puikiai pažįstama daržovė, gausiai naudojama lietuviškoje virtuvėje. Gana tradiciškai – virti burokėliai ant silkės su majonezu, šaltibarščiai, barščiai, marinuoti burokėliai, burokėliai su žirneliais ir keli kiti receptai iš gausios burokėlių armijos. Rodos, nieko naujo nesugalvosi, viskas jau seniai išragauta. Bet... netikėtai iš lūpų į lūpas keliauja nauji gaminimo būdai, ir štai, vietoj virtų burokėlių galime išbandyti keptus burokėlius, o gali...