53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Tarasovai įsileido į savo namų virtuvę: meksikietiškas Violetos patiekalas – gardus ir idealiai tinkantis taupantiems

Tarasovai įsileido į savo namų virtuvę: meksikietiškas Violetos patiekalas – gardus ir idealiai tinkantis taupantiems

Šį šeštadienį TV6 laida „Atliekų kultūra“ su vedėja Rūta Lukoševičiūte-Daudiene priešakyje svečiuosis Klaipėdoje. 

Čia žinoma moteris ne tik apsilankys ne visiems atrastuose miesto objektuose, bet apie tvarius sprendimus pasišnekės ir su žinomais scenos žmonėmis – Steponu Januška ir Violeta bei Viliumi Tarasovais. Pastarieji žiūrovus ne tik įsileis į savo namų virtuvę, bet ir parodys, kokiais kulinariniais eksperimentais čia užsiima!

„Atliekų kultūra“ – laida, skirta skubančiam, bet atsakingai norinčiam gyventi žiūrovui. Ji ne tik kiekvienam iš mūsų padės pakeisti požiūrį į atliekas, bet ir suteiks progą sekti naujienas, leisiančias formuotis teigiamiems ir reikalingiems įpročiams kasdieniame gyvenime.

Triukai“ kvapams sumažinti

„Į Klaipėdos regioninį atliekų sąvartyną važiavau nesitikėdama nieko išskirtinio, bet likau gerokai nustebinta. Pirmiausiai, nustebino tvarka – net lauke esančios išrūšiuotos atliekos įvyniotos į plėvelę. Nieko panašaus kituose sąvartynuose nesu mačiusi! O dar labiau nustebau, kad sąvartyne ne tik, kad nejaučiau blogų kvapų, bet… jame kvepėjo!“ – neįtikėtiną faktą atskleis laidos vedėja R. Lukoševičiūtė-Daudienė, o kokie „triukai“ kvapams sumažinti taikomi Klaipėdos RATC sąvartyne, sužinosite naujausioje šios savaitės laidoje.

Laidoje taip pat paaiškės ir tai, kodėl atliekų tvarkytojai šį sąvartyną vadina… gėlynu. Pasirodo, kad jis visas apsodintas ilgametėmis gėlėmis, kurios jau šią vasarą savo žiedais papuošė kadaise buvusį tiesiog didžiulį atliekų kalną.

Atvykti į Klaipėdą ir neaplankyti Lietuvos jūrų muziejaus? Tokios progos niekada nepraleistų dar viena laidos herojė Vacytė! Juolab, kad čia prieš metus duris atvėrė Baltijos jūros gyvūnų reabilitacijos centras, kuriame dažniausiai gydomi ir prižiūrimi maži ruoniukai.

Kaip negaluojantys gyvūnai susiję su tarša jūroje? Ką mes galime padaryti, kad išmestų ant kranto ruoniukų būtų mažiau, o jūra taptų švaresnė? Vacytė atsakymus į šiuos klausimus jau sužinojo, o jūs išgirsite peržiūrėję laidą.

Garsūs Klaipėdos žmonės – neabejingi tvarioms idėjoms

Klaipėdą Lietuvoje garsina išties nemažai žinomų žmonių, bet vienas unikaliausių ir šarmingiausių – grupės „Studija“ siela, džiazo virtuozas, atlikėjas bei pedagogas Steponas Januška. Paklausus apie klausytojus, ateinančius į koncertus, Steponas sakys, kad jie dabar kur kas kultūringesni.

Tiesa, didžiausių atlikėjo komplimentų nusipelnys ir atliekų tvarkytojai, demonstruojantys savo meistriškumą po svarbiausių renginių Klaipėdoje. „Prieš 30 metų po „Jūros šventės“ atrodydavo, kad ten ant žemės nusileido siaubas. O dabar, tu nė nespėji apsidairyti. Žiūri – taip švaru, kad, atrodo, net šventės nebuvo – tokiu olimpiniu tempu dirba tarnybos“, – gerų žodžių atliekų tvarkytojams negailės Steponas.

Daug po pasaulį keliaujantis dainininkas taip pat atskleis, kad labiausiai šiuo metu jį nuvylė… Prancūzija. Kodėl šis, kadaise gražus ir išpuoselėtas kraštas, garsiam kūrėjui paliko slogų įspūdį, sužinosite jau šį šeštadienį.

Viešnagės metu Klaipėdoje savo namų duris atvers ir dainininkai Violeta ir Vilius Tarasovai. Nepaprastai mėgstanti gaminti Violeta pakvies į savo virtuvę, kur paruoš ypatingą, bet nesudėtingai pagaminamą meksikietišką patiekalą fahitą, arba kitaip – tortilijas.

Šio patiekalo pagrindinis ingredientas – nesunaudota kepta mėsa. Tortilijos bus pagamintos gana greitai, o padažą Violetą padarys tiesiog jogurto indelyje. „Nelabai estetiška, bet ekonomiška“, – šypsosis žinoma moteris ir visus pakvies eksperimentams savo namų virtuvėje,

Kodėl S. Januškos drabužių dėvėjimas jo kolegoms tapo tikru anekdotu? Ką V. Tarasovienė siūlys pasigaminti, jei liko vienas gabalėlis kepto karbonado? Kodėl Klaipėdos regioninis sąvartynas kvepia? Tą sužinosite jau šį šeštadienį.

Laida „Atliekų kultūra“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV6!

Mano išsaugoti straipsniai