Šilti pyragėliai su sūriu ir kepintais svogūnais – greitai vakarienei po darbo dienos.
Reikės:
2 ropelių raudonųjų svogūnų,
100-120 g baltųjų pelėsių sūrio,
250 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
saujelės kedrų riešutų,
šakelės čiobrelių,
aliejaus kepimui,
druskos, pipirų,
1 nubraukto arbatinio šaukštelio cukraus.
Kaip gaminti
* Atitirpinkite šaldytą tešlą. Tada supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais (jeigu turite figūriniu peiliu – kad kraštelis būtų banguotas).
* Svogūnus nulupkite, supjaustykite, suberkite į keptuvę, pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir gerai apkepinkite.
* Sūrį supjaustykite griežinėliais.
* Ant tešlos kvadratėlių paskleiskite šaukštu svogūnų, uždėkite po griežinėlį sūrio, užberkite riešutų ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 20 min., kol tešlos kraštai išsipūs.
* Ant iškeptų pyragėlių užberkite čiobrelių.
Daugiau receptų iš šaldytos tešlos:
Pyragėlis vietoj karštų sumuštinių
Pyragaičiai su rabarbarais ir pistacijomis