53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Vištienos blauzdelės grietinėlės padaže

Vištienos blauzdelės grietinėlės padaže

Kartais tereikia paruošti padažo, kad įprastas patiekalas įgytų visiškai naują skonį. Žinoma, padažo galima ir nusipirkti. Bet visiškai paprasto – kaip šiame recepte – smagu pasigaminti ir patiems.

Reikės:
1 kg vištienos blauzdelių,
100 ml grietinėlės,
100 ml daržovių sultinio,
50 g sviesto,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnio druskos,
saujelės petražolių,
aliejaus kepimui.

Kaip gaminti
* Paukštieną nuplaukite, palikite nuvarvėti arba popieriniu rankšluosčiu nusausinkite.
* Druską ir pipirus sumaišykite ir įtrinkite vištieną. Sudėkite į dubenį, uždenkite ir valandai padėkite ją į šaldytuvą.
* Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite paukštienos gabaliukus kepti, uždenkite dangtį. Kartas nuo karto mėsos gabaliukus apverskite. Kepkite apie 20 min.
* Karštį sumažinkite. Įdėkite į keptuvę sviestą. Sultinį sumaišykite su grietinėle ir supilkite į keptuvę. Uždenkite ir patroškinkite  paukštieną dar 3-5 minutes. Užberkite sukapotas petražoles, dar sykį pamaišykite.
* Paukštieną patiekite su ryžiais arba šviežių daržovių (pavyzdžiui, kopūstų) salotomis, alyvuogėmis, kepintu arba šviežios citrinos griežinėliu.

Sūrio pyragas
Ankstesnis
Sūrio pyragas
Mano išsaugoti straipsniai