Kartais tereikia paruošti padažo, kad įprastas patiekalas įgytų visiškai naują skonį. Žinoma, padažo galima ir nusipirkti. Bet visiškai paprasto – kaip šiame recepte – smagu pasigaminti ir patiems.
Reikės:
1 kg vištienos blauzdelių,
100 ml grietinėlės,
100 ml daržovių sultinio,
50 g sviesto,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnio druskos,
saujelės petražolių,
aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
* Paukštieną nuplaukite, palikite nuvarvėti arba popieriniu rankšluosčiu nusausinkite.
* Druską ir pipirus sumaišykite ir įtrinkite vištieną. Sudėkite į dubenį, uždenkite ir valandai padėkite ją į šaldytuvą.
* Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite paukštienos gabaliukus kepti, uždenkite dangtį. Kartas nuo karto mėsos gabaliukus apverskite. Kepkite apie 20 min.
* Karštį sumažinkite. Įdėkite į keptuvę sviestą. Sultinį sumaišykite su grietinėle ir supilkite į keptuvę. Uždenkite ir patroškinkite paukštieną dar 3-5 minutes. Užberkite sukapotas petražoles, dar sykį pamaišykite.
* Paukštieną patiekite su ryžiais arba šviežių daržovių (pavyzdžiui, kopūstų) salotomis, alyvuogėmis, kepintu arba šviežios citrinos griežinėliu.