53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Žemaičių blynai

Žemaičių blynai

Vienu prisiruošimu iš karto galite pasigaminti daugiau blynų ir dalį užšaldyti šaldiklyje. Kai nebus laiko ar noro ruošti vakarienės, liks paruošti padažą, o blynus – tik iškepti.

Tešlai reikės:
2 kiaušinių,
14-15 vidutinio dydžio bulvių,
3 valgomųjų šaukštų miltų,
3 valgomųjų šaukštų krakmolo,
žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės:
400 g veršienos arba vištienos,
1 vidutinio dydžio svogūno,
žiupsnelio druskos,
trupučio maltų juodųjų pipirų,
aliejaus kepimui.

Padažui reikės:
100 ml grietinės,
100 ml pieno,
50 g sviesto,
trupučio druskos.

Kaip gaminti
* Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės.
* Mėsą išvirkite, sumalkite ir sumaišykite su pakepintu svogūnu, pipirais, druska.
* Nuskustas bulves išvirkite truputį pasūdytame vandenyje. Tada jas sumalkite, įmuškite kiaušinius,
suberkite druską, miltus, krakmolą ir viską gerai išmaišykite.
* Gautos masės gabalėlį suplokite, į vidurį įdėkite po nepilną šaukštą įdaro, kraštą užlenkite ir sulipdykite, šiek tiek dar suplokite. Kepkite įkaitintame aliejuje.
* Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, sudėkite grietinę, išmaišykite, supilkite pieną, įberkite druską, dar sykį viską išmaišykite ir pakaitinkite. Galima patiekti su salotų lapeliais.

Mano išsaugoti straipsniai