Gal prieš metus vieną savaitgalį pasižiūrėjusi Gustavo laidą darželinukė dukra priekaištingai pareiškė: „Tu mums niekada neverdi koldūnų!“ Ir tai buvo tiesa.
Tešlai reikės:
1 kiaušinio,
½ stiklinės vandens,
žiupsnelio druskos,
miltų, kad susiminkytų kočioti tinkama tešla.
Įdarui reikės:
2-3 bulvių,
80 g sviesto.
Kaip gaminti
* Bulves nuskusti, nuplauti ir išvirti truputį pasūdytame vandenyje. Išvirtas bulves nusunkti, karštas sugrūsti su ištirpintu sviestu iki vientisos masės.
* I š tešlos ingredientų suminkyti tešlą, iškočioti, stikline išspausti apskritimus, dėti po šaukštą įdaro (geriau atvėsinto) ir gražiai užlipdyti kraštą.
* Virtinius dėti į verdantį vandenį, atsargiai kiaurasamčiu pakelti nuo dugno, kad neprikibtų. Virti apie 10-12 min.
Padažą galima ruošti iš grietinės ir sviesto. Pabarstyti petražolėmis, o dar skaniau – peletrūnu ir žiupsneliu juodųjų pipirų.