Vieni sako, kad pašildytas maistas – praranda savo maistinę vertę. Kiti sriubos verda daugiau, nes ji antrą dieną esanti skanesnė. O kaip darote jūs?
Reikės:
0,5 kg veršienos kulninės su kauliukais (arba kiaulienos),
200 g špinatų,
4-5 bulvių,
2 morkų,
1-2 saliero kotų,
3-4 pievagrybių,
½ šaukštelio maltos saldžiosios paprikos,
druskos,
pipirų,
svogūno,
šaukšto sviesto.
Kaip gaminti
* Užkaiskite 4 l vandens ir sudėkite į jį nuplautą mėsą, nuluptą subadytą svogūną. Įberkite druskos ir virkite apie 30-40 min.
* Pievagrybius nulupkite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir pakepinkite svieste su trupučiu druskos.
* Tada suberkite į sriubą nuskustas, nuplautas ir supjaustytas bulves bei morkas, pipirus, paprikos miltelius. Po 7-10 min. suberkite susmulkintus saliero kotus, pakepintus grybus ir nuplautus, smulkiai sukapotus špinatus, išmaišykite ir po 3- 4 min. ugnį išjunkite.
* Skanaukite sriubą, pagardintą grietinėle, petražolėmis.