Mėsmalės – tikriausiai nebepopuliarus prietaisas šiais laikais. Juk galima nusipirkti jau sumaltos mėsos. Tačiau daugelis šeimininkių perka filė ir namie mėsą mala pačios. Jos sako: geriau žinoti, ką valgai. Be to, kai žinai produkto sudėtį, lengviau numatyti, koks bus gaminimo rezultatas.
Reikės:
0,5 kg maltos paukštienos,
2-3 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
1 šaukšto krakmolo,
žiupsnio druskos,
žiupsnio džiovinto raudonėlio,
kiaušinio,
šaukšto majonezo (nebūtinai),
šaukšto sviesto,
brokolio,
300 g makaronų,
konservuotų kukurūzų su morkomis.
Kaip gaminti
* Maltą mėsą išmaišykite su džiūvėsėliais, raudonėliu, druska, krakmolu ir majonezu, įmaišykite išplaktą kiaušinį.
* Brokolį palaikysite verdančiame vandenyje 5 min., ištraukite, perliekite šaltu vandeniu, padalinkite šakelėmis. Keletą šakelių atidėkite, o likusias sudėkite į dideliame puode verdantį pasūdytą vandenį. Virkite apie 7-10 min. ir išgriebkite į dubenį. Laikykite šiltai.
* Šaltame vandenyje pašlapintomis rankomis formuokite iš mėsos kukulius ir dėkite į puode verdantį brokolio nuovirą su jame ištirpintu sviestu (skysčio reikia tiek, kad iki pusės arba kiek daugiau apsemtų maltinukus). Į maltinukų vidų galima įspausti po šakelę nevirto (atidėto) brokolio. Kai skystis užvirs, karštį sumažinkite iki vidutinio. Ragaukite skystį – jeigu reikia, įberkite mėgstamų prieskonių. Troškinkite apie 25-30 min. Baigiant troškinti, galima įpilti šlakelį grietinėlės.
* Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės.
* Maltinukus patiekite su makaronais, brokoliais ir konservuotais kukurūzais su morkomis.