Krikščionybė atnešė ne tik paprotį Kūčių vakarienės metu valgyti 12 patiekalų, bet ir prieskonius, kuriais jie gardinami. Tačiau daugelis prieskonių naudojami ne tik dėl skonio ir aromato savybių, bet ir dėl simbolinių reikšmių. Arbatas ir prieskonių mišinius „7 Ievos namai“ kuriančios bendrovės „Prieskonių ambasada“ vadovė Ieva Jonaitienė išskyrė 12 prieskonių, kuriuos dera naudoti ruošiant Kūčių vakarienę, kad geriau pajaustumėte šios šventės dvasi...
prieskonis
Elgseną tyrinėjantys mokslininkai teigia, kad pomėgis valgyti aštrų maistą priklauso nuo žmogaus charakterio. Manoma, kad tokių patiekalų gerbėjams reikia adrenalino, jie mėgsta keliones ir šiaip nuotykių kupiną gyvenimą. Kita vertus, permainos gali neaplenkti nė vieno – juk prie aštraus maisto įprantama....
Druska – tai dažniausiai kiekvieno iš mūsų naudojamas prieskonis, be kurio dažniausiai neįsivaizduojame nei vieno patiekalo. Vis dėlto, druską galime panaudoti ir kitokiais tikslais....
Garstyčios – pikantiškas prieskonis, kuris puikiai papildo ir pabrėžia mėsos, žuvies, daržovių patiekalo skonį. Garstyčios naudojamos ir liaudies medicinoje, ir kosmetologijoje, taip pat... Būtent apie tai, kaip dar galima panaudoti šį puikiai mums visiems pažįstamą prieskonį, ir papasakosime straipsnyje....
Krapai – mėgstamas šeimininkių prieskonis. Be krapų dauguma patiekalų būtų visiškai kitokio skonio. Jų gydomosios ypatybės žinomos nuo senų laikų – krapuose esančios mineralinės medžiagos gerina virškinimą, valo kraują....