Druska – tai dažniausiai kiekvieno iš mūsų naudojamas prieskonis, be kurio dažniausiai neįsivaizduojame nei vieno patiekalo. Vis dėlto, druską galime panaudoti ir kitokiais tikslais.
1. Paimkite nukritusį kiaušinį.
Jei ant žemės nukrito bei sudužo kiaušinis, nepulkite jo imti iš karto, nes tai yra praktiškai neįmanoma. Paprasčiausiai apiberkite kiaušinį druska bei palaukite keliasdešimt minučių.
2. Sumažinkite nuo bitės įgėlimo kilusį skausmą.
Įgėlus bitei, pirmiausia vietą sušlapinkite šaltu vandeniu. Tuomet apiberkite druska.
3. Valykite orkaitę.
Jei karštas maistas pateko tiesiai ant orkaitės dugno, patraukite jį nuo vietos bei likusius nešvarimus apibarstykite druska. Kiek vėliau, nuvalyti visus nešvarumus bus žymiai lengviau, nei jei tau būtų buvę daroma iš karto.
4. Atgaivinkite spalvą.
Jei daikto dažai išbluko, įdėkite jį į pusę litro vandens, kuriame yra po pusę puodelio acto bei druskos. Tai leis dažams atgauti savo pradinę spalvą.
5. Panaikinkite augalų nuodus.
Įdėkite tris puodelius druskos į litrą vandens. Gautą skystį purkškite ant nuodingų augalų lapų – taip panaikinsite nuodus.
6. Patikrinkite, ar kiaušinis yra šviežias.
Įdėkite kiaušinį į indelį vandens, į kurį įdėjote du šaukštelius druskos. Šviežias kiaušinis skęs, o nešviežias liks paviršiuje.
7. Panaikinkite žoles, augančias tarp cemento ar plytelių.
Ant iš po cemento ar plytelių augančių žolių uždėkite druskos bei apipilkite žoles karštu vandeniu. Tai padės atsikratyti šiomis žolėmis.
8. Išvalykite stiklinį kavinuką.
Pripildykite ketvirtį kavinuko druska, į likusią vietą pridėkite šaltų ledo kubelių. Išmaišykite masę, leiskite jai pastovėti bent pusvalandį.
9. Išvalykite dirbtines gėles.
Įdėkite šias gėles į maišelį druskos bei jį stipriai pakratykite. Rezultatą pamatysite iškart.
10. Apsaugokite langus nuo šalčio.
Pamirkykite kempinę į sūrų vandenį bei įtrinkite ją į langus. Tai padarius, langai nešals netgi esant maksimaliam šalčiui.
11. Išvalykite puodelius nuo kavos ar arbatos likučių.
Įtrinkite puodelius su druska – tai padės juos išvalyti nuo kavos ar arbatos likučių.
12. Apsaugokite pjaustytas bulves bei obuolius nuo parudavimo.
Apsaugoti pjaustytas bulves bei obuolius nuo parudavimo yra išties nesunku – paprasčiausiai įdėkite juos į šaltą sūdytą vandenį.
Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.