Trečiąjį spalio šeštadienį visame pasaulyje įprasta minėti Saldžiausią dieną. Šią šventę kone prieš šimtmetį pasiūlė amerikiečių rašytojas Murėjus N. Rothbardas, tądien ragindamas savo artimiesiems parodyti ypatingą dėmesį teikiant saldžias – valgomas – dovanėles. Tik kodėl saldžiu nepavertus viso savaitgalio ir nepasilepinus desertais? Pasak IKI kepyklų vadovės Nijolios Juchnevič, ruduo – itin tinkamas metas atsigręžti į sezonines gėrybes ir iš jų ...
pyragas
Pasilepinkime šį savaitgalį!...
Tobulas pyragas! Lauksime Jūsų atsiliepimų komentaruose žemiau....
Šis sekmadienis - tai diena, kai savo brangiausioms dėmesį galime rodyti įvairiausiomis formomis. Mes nusprendėme išbandyti šį pyragą ir nenusivylėme!...
Savaitgalį pradžiuginkime save ir artimuosius. Šis receptas tikrai tam pasitarnaus!...
Pats metas išbandyti šį ypatingą, bet lengvai paruošiamą pyragą!...
Nors pyragą, duoną ar bandeles galima kepti ant anglių paprastoje kepsninėje, tačiau nėra nieko paprasčiau, kaip kepiniams naudoti tokią, kurioje yra vadinamasis picos kepimo akmuo, – juk tam ir perkame šiuolaikiškus įrenginius, kad išbandytume visas jų galimybes! Picos akmuo porėtas, mikroskopinės poros sugeria drėgmę, kuri išsiskiria tešlai kaistant, tačiau akmuo tos drėgmės neišgarina, o tik alsuoja karščiu – tolygiu ir pakankamai kaitriu. Taip kepinys nesudrėkst...
Dėl kukurūzų kruopų pyragas nustebina netikėta tekstūra, jos labai tinka su burnoje tirpstančiu keptų obuolių įdaru. Šaukštas saldaus kremo ar kito gardumyno – dažniau tik dėl gražumo, skonis ir be jo puikus....
Vienas iš skaniausių mūsų ragautų pyragų!...
Kartais ir leidžiant laiką namuose galima pakeliauti. Pavyzdžiui, šis pyragas sukels asociacijas, o gal kai kuriems net ir prisiminimus apie Italiją....
Sode jau prikritę daug alyvinių obuolių. Tad nedelskite – siūlome išbandyti paprastą obuolių pyrago receptą, kurį pamėgs visa šeima!...
Šventinis stalas be namuose kepto pyrago – kaip Kalėdų eglutė be viršūnėje spindinčios žvaigždės. Vienoms šeimininkėms – tai galimybė savo kulinariniu talentu nustebinti namiškius ir svečius. Kitoms – dar vienas virtuvės iššūkis, kurio rezultatas ne visados džiugina taip, kaip norėtųsi. Vis dėlto vadovaujantis pora patarimų, be didelių pastangų iškepsite komplimentų vertą gardėsį, o pats kepimas taps įspūdžių ir atradimų kupina veikla....