Kartais norisi pyrago čia ir dabar. Tokiu atveju tikrai nesinori minkyti tešlos, vargti gaminant įvairius kremus ir pertepimus. Todėl tokiu atveju griebiam sluoksniuotą tešlą ir kuriam skanumynus iš jos.
Sudėtis:
2 dideli lakštai sluoksniuotos tešlos
4 obuoliai
Sauja razinų
3 valg. šaukštai cukraus
Kiaušinis patepimui
Paruošimas:
Sluoksniuotą tešlą atšildyti (paprastai ji juk būna šaldyta). Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Įberti razinas, užberti cukraus ir išmaišyti. Obuolius dėti ant vieno tešlos lakšto taip, kad liktų įdaru nepadengti tešlos krašteliai. Juos patepti išplaktu kiaušiniu. Ant tešlos su įdaru dėti kitą lakštą tešlos ir gerai užspausti kraštelius. Viršų aptepti laktu kiaušiniu ir šauti į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę 20 minučių. Viskas! Skanaujam su arbata, kava, o gal net užsikraunam ledų rutuliuką.