Savaitgalį pradžiuginkime save ir artimuosius. Šis receptas tikrai tam pasitarnaus!...
pyragas
Atsitiktiniai
Gal būtent šiandien verta artimuosius nustebinti kitokiu obuolių pyragu?...
Šis sekmadienis - tai diena, kai savo brangiausioms dėmesį galime rodyti įvairiausiomis formomis. Mes nusprendėme išbandyti šį pyragą ir nenusivylėme!...
Trečiąjį spalio šeštadienį visame pasaulyje įprasta minėti Saldžiausią dieną. Šią šventę kone prieš šimtmetį pasiūlė amerikiečių rašytojas Murėjus N. Rothbardas, tądien ragindamas savo artimiesiems parodyti ypatingą dėmesį teikiant saldžias – valgomas – dovanėles. Tik kodėl saldžiu nepavertus viso savaitgalio ir nepasilepinus desertais? Pasak IKI kepyklų vadovės Nijolios Juchnevič, ruduo – itin tinkamas metas atsigręžti į sezonines gėrybes ir iš jų ...
Turbūt nėra draugų kompanijos be užkietėjusio žvejo, iškyloje prigaudančio kuojų, ešeriukų, o gal ir ko nors rimtesnio. Ilsėdamiesi prie marių ar jūros ragaujame rūkytų karšių ar ungurių... Tiesa, yra dar viena paprasta priežastis, kodėl vasarą žuvų ant mūsų stalo atsiranda dažniau, – pro nuolat atvirus langus kaipmat išgaruoja nelabai malonus ir ilgam įsigeriantis jų kvapas....
Skubu dalintis receptu, nes slėpti tokio skonio pyragą ir kokosinę karamelę būtų nuodėmė....
Morkų pyragas – kvapnus, turtingo skonio, drėgnas ir sveikas rudenį sugundys daugelį. Nors kepamas iš daržovių, bet šį skanėstą mėgsta ir vaikai, o jį skanų iš orkaitės ištraukti visai nesunku ir nebrangu. Kulinaras Thierry Lauvray dalijasi keliais naudingais patarimais ir ypač skaniu morkų pyrago receptu, kuris neapsunkins nei skrandžio, nei kišenės.
Jau po mėnesio Amerikoje bus švenčiama Padėkos diena – viena svarbiausių amerikiečių švenčių, turinti senas tradicijas ir, žinoma, gausybę šiai dienai būdingų patiekalų. Nors ši šventė labiausia minima Šiaurės Amerikoje, jos tradicijas perima ir lietuviai – dažnai tuo metu gamina kažką skanaus namuose. Vienas populiariausių kepinių – moliūgų pyragas, kurio receptu ir dalinamės.
Saldžių kepinių aromatai visad primena jaukius namus, gražiausias akimirkas, pakilią nuotaiką....
Jei šią vasarą nepasisekė kur nors toliau išvažiuoti, pakeliaukite savo virtuvėje....
Gražiausioms žiemos šventėms artėjant, daugelis šventinius stalus ketina papuošti ne tik tradiciniais lietuviškais pyragais, bet ir visame pasaulyje itin populiariais itališkais kepiniais – panetonės duonomis (it. panettone). Šis desertas populiarumo nusipelnė ne veltui: jis ne tik išsiskiria savo skoniu ir tekstūra, bet ir turi ilgą istoriją, pilną įdomių detalių. Pristatome 10 įdomių faktų, kurie – neatsiejami nuo panetonės vardo.
Šeši sotūs receptai, kurie patiks kiekvienam....