Šiltnamyje auginame agurkus ir pomidorus, darže – moliūgus ir serbentus, ant palangių gėles bei prieskonines žoles – tai gerai apšviestos ir vėdinamos vietos. Tačiau kodėl neišnaudojus tamsesnių namų ar sklypo kertelių ir neužsiauginus savo grybų? Taip, žinoma, biologiškai vonioje išsikerojęs pelėsis irgi yra grybas, tačiau tai visai kas kita. Šiuo atveju, kalbame apie pievagrybius – kokios sąlygos jiems reikalingos ir kaip jų užsiauginti?...
pievagrybiai
Rudens sodo ir daržo darbai pasibaigė, uždarėte šiltnamius ir dabar naudositės rudens gėrybėmis, kurias užauginote. Kad tik užtektų, ar ne? Nereikia baimintis, mat kai ką iš maisto produktų galite auginti net ir žiemą....
Pačių rinktais ar pirktais grybais su malonumu gardiname įvairius patiekalus visus metus. Tik ar žinome, kurios miško gėrybės kam tinka, kaip deramai jas paruošti ir laikyti. Dalijamės praktiškais patarimais ir mažomis paslaptimis, ką galima su grybais nuveikti virtuvėje....
Vieni sako, kad pašildytas maistas – praranda savo maistinę vertę. Kiti sriubos verda daugiau, nes ji antrą dieną esanti skanesnė. O kaip darote jūs?...