Suvožtiniams gaminti tinka ne tik duona!
Reikės:
12 didelių pievagrybių,
2 šaukštų kumynų,
12 riekių mocarelos,
125 ml paprikų užtepėlės,
saujos šviežių bazilikų,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Pievagrybių kepurėles nuvalykite, išpjaukite kotelius, grybus nusausinkite. Užsilenkusius kepurėlių kraštus nupjaukite, kad būtų lygesnės ir tilptų daugiau sūrio. Į vidų berkite kumynų arba mėgstamų prieskoninių žolelių, pagardinkite druska ir pipirais. Ant pusės pievagrybių užklokite po mocarelos riekelę, užkrėskite po šaukštelį paprikų užtepėlės. Ant viršaus užvožkite kitą pievagrybį. Persmeikite suvožtinius vandenyje pamirkytais (kad nebijotų karščio) dantų krapštukais, kad tvirčiau laikytųsi. Atsargiai sudėkite į dvipuses groteles ir kepkite ant karštų anglių 8–10 minučių. Patiekite su paprikų užtepėle, apibėrę šviežiais bazilikais.
Pievagrybių įdarui galima naudoti ne tik sūrį, bet ir įvairesnius ingredientus, bet vakarojant lauke mažiausiai norisi kulinarinės veiklos – juk tam ir gaminame užkandžius kepsninėje, kad galėtume kuo daugiau laiko skirti smagiam bendravimui.
Skanaus!