Kepiniai
Atsitiktiniai
Šiandien medų dažniau naudojame ne meduolių tešlai, o vištų sparnelių ar alyvuogių marinatams. Ir puiku – jis kulinarijoje pritaikomas labai įvairiai, cukrų juo galima keisti daug kur....
Sūris ir pomidorai – gardus derinys. Pamiršote saulėje prinokusių pomidorų skonį? Išbandykite vyšninius, jie dažniausiai aromatingesni už didelius storomis odelėmis....
Artėjant didžiosioms metų šventėms, gyventojai skuba planuoti šventinį valgiaraštį, kuris nepriverstų ilgai suktis virtuvėje, tačiau pradžiugintų net išrankiausius ragautojus. Tautiečiai jau ne pirmus metus pasilengvina šventinio stalo ruošą įvairiems patiekalams rinkdamiesi jau paruoštą šaldytą tešlą. Maisto gamybos ekspertė pažėrė ne tik šventėms subalansuotų receptų, bet ir vertingų patarimų, kad tiek saldėsiai, tiek pagrindiniai patiekalai iš šaldytos sluoksniuotos tešlos pavyktų net neįgudusiems virtuvėje, papuoštų stalą ir nustebintų skonių derme.
Šį sekmadienį jau prasideda Adventas, o kartu su juo – ir vis intensyvėja ruoša Kalėdoms. Prieššventiniame šurmulyje visada lieka nedaug laiko, tačiau gardžių kepinių juk norisi visuomet. Tuomet į pagalbą ateina brandinti desertai, pavyzdžiui, britiškas kalėdinis pudingas ar šokoladinis itališkas pyragas. Paruošus juos gruodžio pradžioje, tokių kepinių skonis iki pat Kalėdų su kiekviena diena taps tik dar geresnis. Tai geras būdas sutaupyti ir laiko, ir pinigų, nes tokių pyragų gardumo paslaptis – įvairūs riešutai ir džiovinti vaisiai, kurie, ir taip artėjant Kalėdoms vis dažniau atsiduria pirkinių krepšeliuose.
Mieliniai kepiniai skaniausi vos iškepti. Ir visai nesunku pasigaminti mielinės tešlos. Užtat kaip smagu formuoti iš jos kepinius....
Net jeigu ir prisižiūrite svorį ar norite naudoti mažiau glitimo, skaniais kepiniais vis tiek galima pasimėgauti. Aromatingas, drėgnas ir visai lengvai iškepamas pyragas neapsunkins ir kišenės, nes jam reikės paprastų ingredientų: užsilikusio prinokusio banano, saujelės riešutų ir gaiviai saldžių slyvų.
Kruasanų rasime ant daugelio prancūzų pusryčių stalo – skaičiuojama, kad kiekvieną savaitę vien tik Prancūzijoje kruasanų suvalgoma apie 50 milijonų. Ne veltui ten sausio pabaigoje švenčiama Nacionalinė kruasanų diena. Šis gardėsis ir Lietuvoje jau gan drąsiai įleidęs šaknis, todėl paeksperimentuokime su naujais kruasanų valgymo būdais. ...