Apie agurkų sėją, daigų sodinimą lauke bei šiltnamyje ir pasakoja lietuviškų agurkų veislių bei hibridų autorius, selekcininkas, LAMMC SDI Daržo augalų selekcijos sektoriaus jaunesnysis mokslo darbuotojas dr. Eugenijus Dambrauskas....
daržovė
Atsitiktiniai
Tai visiems puikiai pažįstama daržovė, gausiai naudojama lietuviškoje virtuvėje. Gana tradiciškai – virti burokėliai ant silkės su majonezu, šaltibarščiai, barščiai, marinuoti burokėliai, burokėliai su žirneliais ir keli kiti receptai iš gausios burokėlių armijos. Rodos, nieko naujo nesugalvosi, viskas jau seniai išragauta. Bet... netikėtai iš lūpų į lūpas keliauja nauji gaminimo būdai, ir štai, vietoj virtų burokėlių galime išbandyti keptus burokėlius, o gali...
Daržo žirniai – tai viena ankstyviausia, maistingiausia, mėgstamiausia vaikų daržovė, kuri savo kaloringumu mažai nusileidžia mėsai. Žirniai ne tik tinka sriuboms, mišrainėms ir padažams, taip pat jas galima konservuoti. Konservuotose ankštinėse daržovėse gerai išsilaiko maistingosios medžiagos ir vitaminai. Žirniai auginami daržuose, sėjami laukuose kaip maistiniai ir pašariniai augalai....
Pekininiai kopūstai (pekininiai bastučiai) laikomi nelepiu augalu: tarpsta greitai, per sezoną galima sulaukti kelių derlių, gerai laikosi, yra gardūs ir naudingi. Šie kopūstai sudaro standžiai susuktas cilindro formas, tankias 1,2-1,5 kg svorio, gero skonio gūželes iš šviesiai žalių su beveik baltomis gyslomis lapų. Apie jų auginimą pasakoja LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto Daržininkystės technologijų sektoriaus jaunesnioji mokslo darbuotoja Roma Starkutė...
Daugiau jokio turinio