Pomidorai yra ta daržovė (tiesą sakant, botanikos prasme – uoga), be kurios daugelis gamindami maistą neišsiverstume nė dienos. Švieži ir kepti, džiovinti ir sutrinti, kaip pagrindinis patiekalo ingredientas ir kaip pagardas jie tinka visur ir visada....
daržovė
Nuo A iki Z
Ankstyvasis pavasaris šioms daržovėms yra pats pikas, todėl nepasinaudoti jų nauda būtų tikra nuodėmė. Ridikėliai – nuo seno pažįstama, lietuvių mėgstama, pilna vitaminų ir skoninių savybių daržovė, kuri lengvai pasiduoda įvairiems kulinariniams eksperimentams....
Patisonai – viena iš moliūgo atmainų, kuri išsiskiria savo vaisių forma. Priklausomai nuo veislės, jie gali būti lėkštės arba varpo formos. Ši daržovė yra vertinama dėl savo dietinių savybių. Patisonai yra nesudėtingai virškinami, o juose esančios medžiagos skatina vandens išsiskyrimą....
Pekininiai kopūstai (pekininiai bastučiai) laikomi nelepiu augalu: tarpsta greitai, per sezoną galima sulaukti kelių derlių, gerai laikosi, yra gardūs ir naudingi. Šie kopūstai sudaro standžiai susuktas cilindro formas, tankias 1,2-1,5 kg svorio, gero skonio gūželes iš šviesiai žalių su beveik baltomis gyslomis lapų. Apie jų auginimą pasakoja LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto Daržininkystės technologijų sektoriaus jaunesnioji mokslo darbuotoja Roma Starkutė...
Daugiau jokio turinio